Thursday, July 7, 2011

Sayangi Kereta Anda : Jom Ikut Aku Ke Kedai Aksesori

Hi Korang,

Sembang pasal kereta lagi.

Bila ada free time during weekend mr Big memang suka ajak aku pi kedai aksesori kereta ni. Apa yang best pun aku tak pun tak tau. Bukan sekejap lama plak tu. Ntah apa yang dibelek pun aku tak tau. Bila di tanya kenapa suka lepak kat sini? Dia cakap alah cuci mata je macam u pi kedai make-up jugak kan. Ini consider cam kedai make-up tapi untuk orang lelaki lah kan. 


So ktorg pi one of kedai aksesori kat Bangi ni. Alah dekat je dengan murah. Somemore ada sale plak tu kan. Sesampai terus je naik tingkat atas coz bahagian bawah untuk servicing dan entertainment macam DVD player, TV, speaker dan memacamlah. 


Naik2 atas je ermm pelbagai jenis aksesori ada. Dari kecik2 mentol lampu sampai ke besar2 spoiler or skirting kete. Mr Big terus je hilang coz leka nak cari bebarang kan. Aku pun sempat jugak lah snap sekeping 2 gambo kan. Hah, meh tengok gegambo ni. 

 
Cantik kan

Suka betul diorg nie kan

 
Air filter yang pelbagai colour. Cantik kan

Idaman aku nie, sejak dari pakai kereta kecik dulu sampai hari ni still tak dapat nak tukar lagi
Untung jugak mrBig ajak aku datang kedai ni. At least aku tau jugak serba sket pasal hal kereta lagi kan. Kira macam proses pembelajaran pasal kereta lah kan. Now bila orang sebut pasal coil, spark plug, fuel pump aku dah kenal rupanya dan function benda2 ni.

Korang pun tambah ilmu jugak kan

11 comments:

mizzkechique said...

patutla mcm knl tmpt ni.. rupa-rupanya kt bangi..hehe

shaffique said...

kalau nak shopping barang kereta, brothers memang terbaik la. barang murah2x. ;)


My latest entry : Natsumi Hayashi, Gadis Jepun Yang Terapung

lieynanilaz said...

tq sharing...tambah ilmu bagi saya yg buta pasai keta..huhu..

Lin Azlina said...

saya suka g kedai aksesori keter ni dari dulu lagi..sknag ni dh pakai keter lagila suka bertandang ke situ

KiD said...

waaaahhh.. kasi taruk NOS skali laa.. leh rempit dengan BMW.. hehehe
Lagu BERSIH yang telah di BANNED!

transformed housewife said...

suami akk tak minat sgt aksesori2 kereta ni. tapi adik2 lelaki selalu jugak dok sembang, jd tahula sikit2 sbb nak jugak menyibuk masa diaorg semmbang. hhehe

Anonymous said...

tak laki la tak make up kete kan..kihkih

inspirasicyber said...

ada duit lebih leh la make-up2

deqlis said...

wah! nak raya ni pasti ramai yb nk make up kete...bukan org jer nak make-up hehe

Sue Su said...

Kat bangi kwasan mne ye....kt kWasab kjang tkde ke

dallia tasharinie said...

Ad x jual yg bmw e46

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails