Thursday, July 21, 2011

Get Together With VIP Of Maxis @ Alexis, Bangsar

Hi Korang,

Baru-baru ni which is semalam aku dapat jemputan untuk ke Get Together with Maxis kat Alexis Bangsar. Session ni cuma untuk ktorg diperkenalkan dengan Specialist, VP, SM, COO of Maxis.. Wow bangga sekejap jugak aku coz dapat kenal dengan diorg ni yang memang friendly lagi funny.


Disebabkan aku memang selalu puntual apa jua event so aku grab this opportunity untuk kenal dengan diaorg ni lebih dekat lagi. Memang best so banyak info aku dapat tau pasal Maxis ni. Cara diorg keje, entertain customer, marketing dan memacam lagi. Tak boleh lah nak exposed kat korang. Rahsia semua tuh. 

Idaman Hati

2 musuh ketat - Jejai dan Viruspadu

Sementara tunggu event start, ktorg di beri chance untuk explore Blackberry Playbook. Memang exciting sangat. Yelah gadget baru lagi canggih kan. Sempatlah jugak aku view itu view ini. Tak padan pi BB Playbook Workshop hari tuh, dapat memain gadget ni dah cukup best dah. Performance wise memang syok. Kalau aku dapat rasanya duk melekat je dengan BB Playbook ni jelah.

Session start

Mr JP no. 2 in Maxis.

After that, presentation pun start. So bermacam info lagi yang aku dapat tahu. Cara diorg berinteraksi, target audience dan memacam lah dan juga produk terbaru Hotlink 'Now You Can' secara lebih details lagi. Sessi Q & A juga mencabar minda aku coz segala soalan yang ditanya langsung aku tak paham. Its all about technology kan, aku bukan gadget/IT blogger kan.

With K Salmah (Maxis), Shilashower dan Jejai

Event di akhiri dengan cara makan2, borak2, kene interview sket dengan diorg ni dan aku plak terus je sesuka hati pi booking PLAYBOOK ni under Maxis media. Harganya betul2 murah which is aku tak akan bagitau korang pun kan takut nanti korang leh kena heart attack plak. 

Apa-apa pun bertambah semangat membara aku ni nak angkat BB BOLD 2 yang akan release tak lama lagi. Aku dah tengok dah prototype dia semalam. Memang touch screen dan nipis...


Ishk tak sabar lah tunggu call dari Maxis (kalau dapatlah kan)....

PLAYBOOK Here I come....

8 comments :

Kancilbiru said...

oiiii terliurr la cik lily...hehehe

hazman aka species1980 said...

whoaaaa..... lepas nie kalau ada event maxis selit la nama aku sekali ye....hehehehe

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

MELELEH ciyottt!! slurrpppp *jilat Playbook* hahahah~

ShilaShower said...

huihhhhhh laju berdesupppppppp. :P
tapi dalam banyak2 event i pegi kan, korang dua lah yang bloggers paling hilarious skali, kira nak gelak je memanjangggg

KiD said...

kringgg kriingggg... meksis call..!!

juanita said...

Laa..koang kat luar tu ehh..kitqorg ada kat dalam :)

Bella Enveeus said...

saya sebenarnya menunggu BB Blod Touch tu.. ahhh berbulan2 tunggu.. bilakah ia akan muncul di depan muka? hehe

hen party said...

My question is, How many licences do i have to obtain, before I may start this business. I am A Malaysian Citizen .