Wednesday, July 13, 2011

DIGI WWWoW Awards @KL Pac - Post Event Dan Senarai Pemenang

Hi Korang,

Malam tadi sempat jugaklah ke Digi WWWoW Awards nie kat KL Pac. Sapa yang ajak? of courselah Nuffnang, diorg kan one of the committee and sponsor event ni.

Calon2 bagi kategori 'Blogger Of the Year'

Di sebabkan aku ni puntual orangnya so before 6 aku dah ada kan sana. Siap tengok ikan koi sambil update blog lagi sambil borak2 dengan Hazman. Macam biasa Malaysian Time kan kata kul 7pm but 8.30 cam tu baru masuk hall.Ramai jugak geng blogger yang ada Daydeck, K Ina KL, Jamar, Ujang, Yana, Cik Epal dengan Shaheizy Sam, IssacTan, Elywen, Dusty Hawk. Tapi nasib baik lah diorg ada prepare light snacks food kan so sejuklah sket hati lah kan. Aku bedal banyak betul sushi, rasanya lebih 12 ketul kot. Sedap tuh!

Baki Zainal as emcee for this event.

Majoriti blog yang dipertandingkan banyak yang aku tak kenal or aku yang malas nak amik tau. May be aku kureng blogwalking kot. Yang aku kenal cuma Ben Ashaari, Nara, Dapur Tanpa Sempadan. Itu je. Aku rasa aku lagi ramai kenal presenter dari pemenang. hehehehe

As performer and presenter

MohdZaid.com as presenter

budiey.com as presenter gak

So ini adalah senarai pemenang Digi WWWoW Awards mengikut kategori.

  • Best Internet Good Award : Petfinder.my
  • Blogger of the Year : Anwar Hadi
  • Fave Malaysian Female Online Celebrity : Stacy
  • Fave Malaysian Male Online Celebrity : Nicholas Teo
  • Fave Person Over 40 : Brandjontan
  • Fave Person Under 15 : Let It Be
  • Fave Tech Head : The Techno Hut
  • Must-Follow Personality : Anwar Hadi
  • Online Shop Of The Year : Karysma Beads and Sequins
  • Online Story Of The Year : Suzuki AFF Cup
  • Picture Of The Year : Beautiful White Orchid
  • Top Kay Poh : Lee Zi Wen
  • Top LOL : BlogSerius
  • Top Makan-Makan Expert : OhMalaysia
  • Video of The Year : Anwar Hadi

  • Best Internet For All Idea : A.F.O Radio

Congrats to all winner!

Pemenang bagi Fave Under 15

Ini lah Anwarhadi.com yang bolot 3 award sekali gus bergambar dengan Timmothy Tiah dan Nicholas dari Nuffnang.

Apa-apa pun bagus jugak Digi buat event nie. At least bloggers nie di hargai jugak lah kan. Hadiah yang diorg nie dapat memang kaw-kaw best lah. DSLR camera, handphone, holiday lah memacam lah.

Sempat bergambar dengan Douglas Lim

Dengan Hanif EraFm - apsal mata aku bleh tutup plak ni kan

Rasanya cam tahun depan aku nak join lah plak masuk kategori 'Picture Of The Year'. Senang je amik je gambo dan upload hehehhehe...


Ok-ok nak back up blog ni, dengar macam nak kene hack jelah.



14 comments :

juanita said...

wow...bes nyer g ctu....anak kesayangan NUffnang ni..
awak ley mintak izin share tak :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

apsal aku tak kenal semua pemenang ..hehehehe

jfook said...

aweosme coverage for the event...

AbgferOz said...

hehhehe terbaek... tak sempat tego smlam :)

hazman aka species1980 said...

Sempoi la gambar2x ZZZOOMMM kamera ko tue...balik event tu aku makan megi goreng jee

KiD said...

sebenarnya aku menolak untuk dicalonkan blogger of the year, sebab tu aku tak datang.. hehehe
Tunaikan Hajat Moyang ILHAM

Zaid said...

kak, zaid pinjam gambar zaid tu ye. hehehe TQ sebab ambik kan gambar kiteee..

nanti zaid kredit :)

CikLilyPutih said...

@juanita
mana ada kesayangan NN? kite ahli biasa jelah

CikLilyPutih said...

@jfook
TQ tau

CikLilyPutih said...

@elismie
jangan kata ko , aku sendiri yg tengok pun tak kenal sorang pun

CikLilyPutih said...

@abgferoz
ermm ok ok je event dia

CikLilyPutih said...

@zaid
amiklah

CikLilyPutih said...

@kid
ko jangan nak perasan ek

CikLilyPutih said...

@hazman
sebab tu gambo ZOOMM tu ada watermark kan heheheh