Monday, July 11, 2011

Dinner @ Kunyah Cafe, Wangsa Walk

Hi Korang,

Last week, before ktorg masuk panggung temgok citer Tolong, Awek Aku Pontianak! tuh, one of our blogger fren which is Hazman ajak ktorg pi makan kat Kunyah Cafe. Yelah dia pernah review kat blog dia pasal makanan kat situ. Itu yang dia beria-ria ajak sehingga aku tak sanggup nak menepisnya kan.


Sesampai je, ktorg di intorduce dengan pengurus Kunyah Cafe iaitu En Azwin. Friendly orangnya,mestilah bos kan. Lepas tu order lah. Bersusah payah jugak fikir nak makan apa kan. At last aku pilih untuk makan Chicken Spagheti Special dan mr Big plak amik Beef Burger Set. 




Ha dah sampai pun makanan yang aku pilih Chicken Spagheti Special. Erm nampak lazat kan. Dengan chicken wing seketul kat tengah. Memang very creamy lah gravynya, sedap. Rasa dah ok Cuma kalau boleh, ada warna hijau sket dalam hidangan ni. Letak daun herba2 macam tymes ke rosemary ke kan. Ala potong kecik2 pun tak per, macam racik daun pandan utk letak kat bunga rampai kan. Biar nampakkan warna sket Bagi aku chicken wing tu dah ok but besar sangat dan ajak payah sket nak makan. Better letak ayam drummet yang kecik2 tu kan. Lagi sesuai kot.


Ni mr Big punya Beef Burger Set. Friesnya banyak dan garing. Daging burger homemade. Itu yang nampak tebal semacam tu kan. Rasa sesuai dengan tekak mr Big. Saiz dah cun walaupun nampak cam kecik je. Kenyang.


Lupa nak bagitau, ktorg order air ice lemon tea dan air asam boi. Not bad jugak, terasa betul asam boi tu kan. Kalau lagi banyak asam, lagi sedap kan. Tapi itu kalau buat sendiri kan umah. hehehehhe



Untuk lebih lanjut lagi tentang Kunyah Cafe nie, korang boleh check it out kat website yang aku amik gambo tuh.

Anyway, thanks to En Azwin dan Hazman for this delicious food. Semoga korang bertambah2 lagi murah rezeki ek.

Btw, korang jangan lupa 'VOTE' aku tau dalam 'Bloggers Without Borders'. Untung2 ada rezeki korang gak dapat habuan kan.

4 comments :

hazman aka species1980 said...

Thanks cik lily for the good review....ade rezeki kita mintak en azwin blanja lagi...keh3x

kak ina kl said...

macam sedap ajer..boleh terjah nanti

♥MAMASYAZA♥ said...

air asam boi tu memang sedapkan

KiD said...

siut laaaa.. mantap laaaa western dia... fuuuuh... lapar.. lapar..
Cara Dapat 9 Iklan Grapevine