Friday, July 15, 2011

Cik Lily Perform D' Twisties Hero Band Party @The Bee PJ One

Hi Korang,

Lambat betul aku update pasal Twisties Hero Band Party ni lah. Serius keje melambak2 di tambah plak lagi event yang banyak plak kan. Kalau nak kira ada bayaran memang masyuk lah but aku bukan blogger mata duitan so its ok lah kan.


Aku dapat jemputan ni melalui fanpage Nuffnang dengan Twisties. Tak sangka plak boleh dapat sebab aku hantar tu cam memain je. Event ni kat The Bee PJ One. Alah aku penah pergi dulu masa event Maybeline SuperFilm. 


Sampai2 belum ramai orang lagi, majoriti bloggers chinese yang dapat maybe diorg alert sket not pasal fanpage nie kan. Borak2 sambil minum free flow soft lemonade, then tak lama pas tu Bella sampai with her ehem2 dan Pojiepooh with his tunang. Itu je kot blogger melayu yang aku kenal. 

The Elmo Band

Emcee event tuh Nick, one of nuffies jugak but dia nie jarang join event2 cam nie. Ktorg ada ice-breaker game then makan lah apa lagi. Gambo makan tak sempat amik coz aku dah lapo sangat time walaupun baru je balik dari Kenduri Garnier kan. 


Acara kemuncak on that night is performing band. Ktorg di berikan no yang membolehkan ktorg jadi satu band. Aku first band yang kene perform and we called 'The Elmo'. Aku as a drummer coz amoi baju belang tuh, Firdi kata dia boleh nyanyi. So aku plak kene main drum according warna yang kuar kat screen tuh. Hah lagu plak jarang dengar and amoi tu plak tak boleh nyanyi langsung. Dia asyik dok bantai gelak je dah aku kene back up nyanyi untuk dia. Ishkk.. nasib baik dapat 79% audience suka kan. 


After that rehat sekejap, kemudian mr Big ajak balik coz dia cam x sihat je. Sempat bagitau Bella je ktorg balik coz aku rasa event tu makin panjang dan hari dah nak tengah malam. 


So aku tak tau lah sapa yang menang dan sapa yang dapat tiket MTV World Stage tuh. Ala tak dapat pun tak per janji aku dapat twisties yang banyak ni kan.

Esoknya, Bella message kat komen yang semua orang perform tak kira kalah ke menang dapat MTV World Stage tiket tuh. Apa lagi trus tweet kat Fresh dan tanya. Rupanya dia simpankan untuk aku. Hehehehhe terus senyum sampai ke telinga lah kan.


Hah, inilah tiketnya. Nasib baik Hazman tolong amikkan hari tuh kat Nuffnang office dan tiket inilah yang aku buat giveaway tuh kan. Hah sapa yang belum join, meh cecepat tau join. Aku bagi ni sebab aku nak hargai penat lelah korang duk lepak2 kat blog merapu aku nie kan.

Meh, Klik je kat sini.



P/S : Kalau sesapa nak challenge aku nyanyi sila kan..huahauhauaha sangat riak kan!!!

7 comments :

hazman aka species1980 said...

Lepas ni leh buat tutorial amik drum la kan...tapi drum pemain muzik si AIZAT kat DIGI AWARD lagi gempak kan... cam hot plate je...huhuhu

farra-eng said...

oh sayangnya tak perasaan pun tentang nie kat facebook

KiD said...

apesal aku tak dapat twisties.. apesal aku tak dapat tiket? hahaaaaaa

CikLilyPutih said...

@hazman
oit itu canggih tu.. mesti mahal giler lah

CikLilyPutih said...

@farra eng
alahnasib hari tuh ternampak kan

CikLilyPutih said...

@kid
ko yg tak nak masuk sebabtu tu tak dapat..

Anonymous said...

syok!

link salah ke?