Monday, April 7, 2014

Shopping Di PIKOM PC Fair 2014


Hi Korang,

Lepas balik dari kenduri kahwin member ktorang semalam, trus je balik umah M.I.L kejap. Melawat orang tua coz lama nau tak balik ke sana. Jumpa memang selalu tapi balik sana cam dah kurang sket.

Lepak sejam dua pekena popia udang dan main The Voice App punya game then ktorang pun balik.

On the balik tuh, Mr Big cakap jomlah pi PC Fair. Lagipun memang lalu KLCC pun kan.

Macam biasalah PC Fair memang senantiasa penuh dengan orang. Ramai lagi mencari-cari gadget terkini tak pun aksesori dengan harga yang murah. Sana sini booth penuh je, tawaran yang hebat-hebat belaka.

Sebab ktorang tak de apa nak beli so just cuci mata dulu lah.


Jalan sana, singgah sini, tengok smartphone terbaru jenama OPPO ni cam best plak. Nak beli, rasa cam membazir coz berapa banyak phone yang nak pakai kan walaupun camera OPPO ni sangat awesome.

Sudahnya ktorang terbeli ni je

Powerbank (RM35) – Mr Big punya

Camera lens for smartphone (RM39) – Mr Big punya, aku boleh pau nanti

Sport FM (RM29) – Kalau nak pi jogging ke bersenam ke dah ade hiburan.

Logitech Keyboard (RM239) – Senang nak menaip untuk iPad Mini aku, travel penting ada menda ni

Mouse (RM5) – buat spare


Memory Card (RM14) – 4 GB sudah, buat spare gak.

Cable (RM10) – beli sebab cable ni berlampu bila charging

Earphone (RM10) – Untuk gantikan earphone kat opis dah tercabut tuh

Hah sudah banyak dah ni.

Asalnya nak cuci mata je, end up tershopping plak di buatnya. Itulah ktorang ni memang cam ni, pantang nampak menda pelik semua nak di belinya.

Dah penat tawaf satu convention centre tuh, sudahnya ktorang dinner je kat Pizza Milano KLCC. Makan tak hinggat uols. Spagethi sepinggan dan lasagna 2 pinggan. Giler melantak

Ok nanti sambung lagi..

5 comments :

Kisah Si Dairy said...

banyak tu shopping..

JMR said...

sambil cuci mata pn boleh tersambar byk ni..kalo tak cuci mata?:-p

Scha Nazri said...

Murah2 betul barang dia. Aaaaaa

Mas Zull said...

Assalamualaikum CLP...kalau dah pi pc fair ni mesti ada barang yg nak dibeli juga....

hazman fadzil said...

Kalu PC FAIR kalu aku snap gambar model diorang je... ahaksss