Tuesday, April 15, 2014

Sajian Jawa ‘Yok Maring Dapur’ Di Grand BLUEWAVE Hotel Shah Alam


Hi Korang,

Aku memang bukan orang jawa pun walaupun duk membesar dengan disekelilingi orang jawa kan. Yelah kat JB tu time aku sekolah dulu semuanya orang jawa. Sebab tu aku dah terbiasa dengan makanan jawa ni. Kira macam tempe tu kena makan setiap hari lah bila time balik sekolah.


Bila Achiek dari Grand Bluewave ni jemput makan ke Royale Songket untuk promosi ‘Yok Maring Dapur’ ni, memanglah tak lepaskan peluang.





Promotion di sepanjang bulan April ni bertemakan Keenakan Sajian Asli Jawa. Makanan daripada masyarakat Jawa dengan mengekalkan ciri-ciri khas rasa dan teknik masakan.







Di antara menu popular seperti Nasi Ambeng, Pecal Jawa dan Udang Pecel Goreng dan memacam lagi. Tambah istimewanya lagi, korang akan turut dijamu dengan keenakan pemanis mulut yang disediakan oleh Chef Firdaus selaku Chef Pastri.












Nasi Ambeng Jawa, ermm I like...

Promosi ‘Yok Maring Dapur’ Grand BlueWave Hotel ni bermula dari 1hb April - 30hb April 2014

Harga buffet ‘Yok Maring Dapur’ iaitu di Restoran Royale Songket ialah

RM89.35nett bagi dewasa
RM44.70nett bagi kanak-kanak (4-11 tahun)
RM66.15nett bagi warga emas (60 tahun ke atas)


Jom kita ke


Restoran Royal Songket
Grand BlueWave Hotel,
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.
Tel : 03-5511 8811 ext 2612

Sesiapa yang tengah mengidam nak makanan Jawa tu bolelah ke sini. Tak de pelik mana pun makanan diorang ni, sedaplah sebenarnya.

Tapi Nasi Ambeng memang favourite aku tau sebab semua komponen ada, just gaul then terus masuk mulut.


10 comments :

Innanie Ariffin said...

Allah kak tengok entry ni buat lapar lah!

Kenit Cinonet said...

laaa kenit pernah duk sekejap ni kat bluewave tu tapi tka tau pulak ada masakan jawo di situ. Mantop!

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP....wah org jawa suka makanan mcm ni...mesti best...;)

notie said...

wah nasi ambengnya meriah betul. kalau ikutkan nasi ambeng ni lauk dia semuanya yang kering2 takde yang berkuah tapi yang ini wow penuh setalam lauknya. Lepas tu makan beramai-ramai berlaga tangan. Emmm sedapnya

Mak Lagenda said...

Arghhhhhhhhhh..sedap2nya makanan!!! My peberet urap kacang botol xde eyh.

Tp xpe..itu pucuk manis campur keledek ada pun dah bisa buat perut boyot mak berkeroncong2 dah ni.

Lapoooo..lapoooo..lapoooo!!

Rai Ourkizuna said...

nasi ambeng memang paberet kami!! seronok makan dalam dulang masa kenduri.. lepas tu ada berkat bungkus bawak balik lagi..

Amanda Suria said...

i love javanese food la cik lily....

JunAina said...

Nasik ambeng jawa habis!

Cik Puan Rara said...

huaaaaaaaaaaaaaaa,knp semua nmpk sodappppp~

Chef Rashid said...

The Best Malaysian and international food... Grand Bluewave.. Need more nice food photo? visit: https://www.facebook.com/ChefArashRashid