Friday, April 25, 2014

Resipi Grilled Salmon Mudah


Hi Korang,

Aku ni memang tak berapa pandai sangat masak omputih ni. 

Semuanya google je, maklumlah masa anak dara dulu mak aku tak pernah ajar makanan western ni.

Lately ni, pandai lah sket


Ermm itulah aku sendiri pun tak sangka gak. Yang penting Salmon tuh fresh. Kalau ikut style chef mat salleh ni, dia cuma guna salt and pepper je.

Tapi kita orang Asia, especially orang melayu ni suke sangat modified jadi ala-ala Malaysian. Macam gambar kat atas tu, si gemuk B.I.L aku yang masak. Bila aku tanya apa ingredients untuk marinate, dia kata rahsia. Ishk saje je tau tak nak bagitau. Bila makan tuh, aku boleh rasa cam ade macam cili flakes, olive oil sket ermm sedap lah.

Nanti bila aku dapat korek rahsia daripada dia, aku kongsilah dengan korang ek. So now, tengok jelah gambar grilled salmon bersama spagethi aglio olio dan potato salad.

Selamat makan korang...



9 comments :

Are_Rull said...

bru nk excited bljr gak resepi mudah tu...hehehe..sy tgu resepi dr k.lily

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily, terliur sheila. nanti cepat2 risik rahsia dia. hahaha nak try gak ...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum sheila datang blogwalking daripada blog kak mia liana http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

adzairdawati makdara said...

perghhhh terliur nengoknye

Miss Ika said...

Selamat menjamu selera sis <3
kalau kat luar order mau Rm50 huhu

hazmanfadzil said...

Look so yummy la beb .... tapi kalau ikan salmon nie jamar pandai gak masak....

cindyrina said...

sedap Nampak salmon tuh!!1

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP....pehhh sedapnya tengok...:)

JunAina said...

Pergghhhh...meleleh2 air liur wehhhhh....