Wednesday, April 9, 2014

Buat Pizza Sendiri Bila Dinner Di Chatz Brasserie PARKROYAL Hotel Kuala Lumpur


Hi Korang,

Yeah, its Pizza time.

Aku memang suka makan pizza sebabnya ianya simple dan mudah untuk di sediakan. Cuma base tu aku kena struggle sket. Cara mudah beli je basic doh yang jual kat kedai tuh. Aku selalu beli kat Jaya Groccer dengan Giant. Tapi kalau dah sangap sangat, pakai roti gardenia pun boleh.


Tak pun korang boleh ke ‘Mama Mia Pizza’ Chatz Brasserie di Parkroyal Hotel ni untuk menikmati hidangan pizza ciptaan mengikut citarasa korang.

Yelah, aku tak main-main sebab aku dah cuba sendiri tau.


Cuma tambah pelbagai jenis bahan mengikuti order form yang di sediakan, tak kisahlah korang nak letak udang lebih ke, tak nak bawang ke, salmon penuh satu doh ke kan. Semuanya boleh






Ada pilihan makanan laut macam udang, sotong, smoked salmon, kupang, ketam dan tuna. Kemudian untuk pilihan ‘from the land’ ada pepperoni, meatloaf, chicken strips, sliced beef, chicken satay dan telur




Sayur-sayur macam bawang, capsicum, cendawan, terung, tomato, kentang, gherkin dan olive pun ada jugak. Gravy plak ada tomato coulis, cream sauce, peanut sauce, tabasco dan pesto.

Aduiyai memang pening dibuatnya masa ktorang duk tanda order form hari tuh.













Rasanya lebih daripada 10 jenis pizza ktorang makan. Orang cuma 6 orang je tapi selera ermm memang menyengat betul lah. Memacam perisa pizza yang kita cuba, ada kombinasi yang betul-betul sedap dan ada yang argghhh rasa cam muak pun ada.




Untuk ‘Mama Mia Pizza Dinner’ ni, ianya pada setiap Khamis sahaja dari 6.00pm - 10.00pm yang mana korang boleh makan seberapa banyak pizza (unlimited order) dengan pilihan toppings ikut suka berserta dengan salad bar dan soup.

RM3 for free flow of Coke or Sprite
RM10 for a glass of draft beer
RM35 for a jug of draft beer.



Haruslah menarik kan, sambil nak tunggu pizza siap boleh makan salad dan sup dulu sebagai pembuka selera. Ermm tak gituh temah.

Harga Mama Mia Pizza Dinner ialah

RM49nett untuk seorang dewasa

Untuk lebih details, sila hubungi +603 2147 0088 ext 6350 atau email chatz.prkul@parkroyalhotels.com


Jom kita ke

Chatz Brasserie
Parkroyal Hotel Kuala Lumpur
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur

Tel : 03 – 2147 0088


Ermm tak tercakaplah cam ne rasanya ni. Langsung tak tercapai dek akal. Yelah satu malam boleh makan pizza sebanyak ini. Mau sebulan aku tak makan pizza lepas ni



*****************************


Kalau korang ingin mengikuti perkembangan aku dengan lebih mudah lagi cepat dan advance selain dari membaca di blog, boleh follow aku seperti di bawah... 

Instagram : @ciklilyputih

Twitter : @ciklilyputih

Google+ : +ciklilyputih

Fanpage : ciklilyputih.Com

p/s : musim nak tambahkan kenalan baru di social media, mana tau korang bertuah boleh dapat mystery gift kan.





6 comments :

Kenit Cinonet said...

huih menggelegak tekak nengok pizza ni hishhh! :D

Rasp said...

pergghhhhh terbaekkkk pun pizza...
terus tetiba tingin nak makan pizza aiyaaaaa hehehehehe...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah nampak sedapnya boleh buat sendiri jer...bpleh letak apa yg kita suka ek...:)

cheesedan kejubakar said...

wahhhh.. nampak sedap sangat2 la pizza tu.memang sgt suka pizza. uikkk terliurrrrr

hazman fadzil said...

menu kuah sate la yang paling sedap dan kena dengan selera....

erna said...

bestnyee laaa..dapat makan selalu..