Thursday, April 10, 2014

Dentiste' Plus White Nighttime Toothpaste


Hi Korang,

Pernah dengar ubat gigi untuk guna waktu malam je tak? ermm.. haruslah tidak, aku ni pun first time dengar gak tau.


Dentiste' Plus White Nighttime Toothpaste ni merupakan ubat gigi yang dapat mengurangkan bau mulut, membunuh bakteria dan ianya menyegarkan.


Di antara bahan-bahan kandungannya :

1. 14 natural extracts - natural antiseptics and antibacterials that helps prevent oral bacteria, gum diseases and bad breath. (Eucalyptus, Clove, Fennel, Anise, Salvia, Catechu, Commiphora, Cinnamon, Myrrhis, Chamomila, Ratanhia, Mint, Glycyrrhiza and Sage.)

2. Xylitol - Natural sweetener found in fruits and vegetables that odour-producing bacteria cannot feed on, so it helps decrease the growth of oral bacteria.

3. CDX (Cyclodextrin Complex) - Helps eliminate bad morning breath by trapping bad smell and prolonging fresh breath.

4. Silica Complex - Micronised silica complex helps get rid of plague without destroying natural tooth enamel.

5. Stable Vitamin C - An antioxidant that protects cells against damage and heals wounds for healthier gums.

Ermm hebat bahan-bahanya kan. Itulah kena tulis dalam English, kalau tak kang korang tak berapa nak clear kan. 


Kesan penggunaan

Lepas 2 minggu aku menggunakan Dentiste' Plus White Nighttime Toothpaste apa yang aku perkatakan yang ubat gigi ni mengurangkan nafas berbau pada waktu pagi. Ia juga membantu dalam mengurangkan masalah gigi sensitif aku ni. Tapi aku rasa ramai tak berapa gemar rasanya coz ianya tak seperti ubat gigi biasa kerana ia tidak mengandungi Sodium Laureth Sulphate (yang baik kerana ia akan menjadi lebih lembut pada gusi) dan rasa mint yang agak kuat. Bukan rasa loya atau pening-pening plak kan. Bagus sebenarnya la coz itu yang buat mulut korang rasa segar kan.

Aku ok je janji gigi bersih dan cantik kan.



Harga plak, ermm ada beberapa saiz iaitu

- RM12 for 60g
- RM18 for 120g

Korang boleh je dapatkan ubat gigi ni di Hermo Malaysia www.hermo.my klik kat LINK ni untuk details lagi produk ni ek

Ok gak la ubat gigi ni.. not bad rasanya...







5 comments :

Kisah Si Dairy said...

kita pun sedang mencuba ubat gigi dari product nie..nampak kesannya...

KiD said...

waaaahhhh... ini seperti ubat gigi khas yang baik! mesti cuba...

Farah Waheda Wahid said...

macam menarik jer ni kak lily? hu hu hu...

hazman fadzil said...

sesuatu yang baru nie beb....tapi kalau dah beli mesti kena rajin gosok gigi memalam la kan

Miss Ika said...

xpernah dgr untuk malam je hehe
:P
http://www.unlimitedbeautysecret.com/
Sis, i see Maha post di fb. he get something from you "mini studio" nak beli kat mana ye?