Tuesday, April 22, 2014

Banjir Kilat Depan KTM Serdang, Lambat Aku Balik


Hi Korang,

Patutlah semalam aku sampai rumah lambat sungguh.

Rupanya banjir kilat hadapan KTM Serdang ni. Aduiyai memang sengsara uols.


Petang semalam memang hujan awal dah turun around 2.30pm cam tu, tengok dari cermin office ni je. Siap dengan kilat sabung menyabung. Lift nak turun pun sambil tak leh nak guna coz diorang tutup takut electric trip.Bertapa jelah dalam office ni, sampai makan biskut kering cicah kopi O.

Ingatkan dalam kul 5 cam tu dah berhentilah hujan ni, la makin lebat plak.

Alah tak perlah, nanti berhentilah hujan ni, so balik jelah cam biasa. Ermm dari dalam parking lagi dah jem but slow moving. Belum sampai bangunan Sapura lagi dah tak gerak.

So mengesotlah sket demi sket macam suster ngesot.

Dalam hati ni dah dapat agak dah, may be area depan KTM Serdang banjir ni sebab dulu pun pernah terjadi sekali. Ikut jelah jalan ke Balakong coz petang-petang situ kurang jem sket.

sumber : google.com

sumber : google.com

Memang ye ko, banjir kilat depan KTM Serdang ni. Mr Big share gambar di Whatapps masa tengah jem tuh. Ishk teruk ooo air parit naik dan masuk ke jalan raya. Keruh bukan main lagi.

sumber : google.com

Aku memang respectlah orang yang berani drive lalu jalan banjir ni, serius ko kalau kereta sangkut tetiba air masuk ke enjin macam mana. Kan dah menambah beban tuh.

Jalan mudah dan menyenangkan, baik aku lalu jalan jauh. Walaupun jem sket tapi tak de banjir. Rasa tenang je bila driving kan.

Ermm apalah nasib kereta-kereta yang sangkut kat banjir tuh..

7 comments :

Kenit Cinonet said...

tu la, semalam tengok kat fb gambo jalan digenang air di besraya. Memang masak la orang-orang kat situ smlm.

Amanda Suria said...

kesiannya...harap2 x masuk sampai ke landasan KTM kan..kalau x lagi masalah besar buat pengguna komuter...

ietams said...

wohhh teruk gak banjirnya..
ptg smlm kul 5 blackout office ape lagi awal la cabut.
itu pun lebat gak hujann.. huhuhuhu..

Shark Kay said...

kereta bleh tahan lagi kalau redah,
yg x tahan moto pn sanggup redah.
kalau air kuat mmg susah moto tue.
silap2 dgn tuan skali tumbang,

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP....wah mmg teruk juga ni...bahaya kalau bawa kereta dlm banjir ni...:)

Ema Johari said...

tenggelam sebelah jalan jer...berani mereka harung air laju tu.khabarnya air sampai nak cecah lantai retoran mamak Maulana.

hazman fadzil said...

memang jenuh la nak redah kalau cenggini - kena do something la kan