Wednesday, March 19, 2014

In Colonial Restaurant, The Intermark Kuala Lumpur. Makan Sedap Lagi Yeah!!

Hi Korang,

Lama plak tak citer pasal makan ek, meh aku citer sket pasal our new discovery.


Ermm last week dapat jemputan makan di In Colonial Restaurant ni. Dengar nama of courselah korang akan ingat western food kan but not exactly ye. It's a Western Style Chinese Restaurant.




Once korang masuk ke dalam restaurant ni, ermm enviromentnya very peaceful. Tenang je, konsepnya simple yet elegant. Korang tengoklah sendiri.


Ok back to food now, itu tujuan asalnya kan.

Meh aku jamu mata korang dengan hidangan yang disajikan untuk ktorang pada malam tuh

Baked Butter Prawns (RM82) 
Udang kara yang di bakar dengan special sup yang aku sendiri terlupa nak tanye. Manis rasanya coz udang segar tuh

Steam Portuguese Fish
Ikan siakap yang dah di'fillet'kan di stimkan dengan kuah ala-ala asam pedas. Sedap

Rib Eye &Veggies (RM58) 
Ini juga enak, daging lembu bahagian rib eye di masak dengan special sos bergitu saja


Cheesy Spring Roll (RM16) 
Popiah sayuran bersama cheese. Enak di makan panas-panas.

Butter Chicken (RM30) 
Ayam goreng ranggup yang di sirakan dengan butter sauce bersama sayur steam brokoli


Seafood Duos (RM26) 
Sotong dan udang yang di goreng ranggup bersama pesto


Beef Sandwich (RM28) 
all day menu, dagingnya lembut sangat. Sedap


Itu baru makan, now meh tengok Mocktail drinks plak ek

Green Apple Splash (RM13) 
soda dengan sirap apple hijau 

Cucumber & Passion Fruit Mojito (RM15) 
timun, chili, jus nenas, mojito dan sirap passion fruit


Lemon Ribena Soda (RM8.50) 
Sirap ribena dengan jus lemon


Mint Soda (RM13) 
Soda dengan lime segar berserta daun mint dan nenas cube


Apmacam? Menarikkan. Itulah aku masa waiter tu letak makanan ermm tertelan-telan air liur tau. Then bila dah makan sampai tak tercakap kesedapannya. Speechless sunguh!

penuh meja dengan makanan ko..

Selain daripada dinner, In Colonial Restaurant ni juga ada menyediakan set lunch yang aku rasa harga amat berpatutan. Kira korang yang memana dekat dengan Intermark tu bolehlah ke sini untuk lunch.


Ok ok , jom check it out

In Colonial Restaurant

Lot G13, Ground Floor,
The Intermark, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur

Tel: 03-2856-9033
10am – 11pm daily





Kalau ada occasion yang korang nak celebrate pun sesuai kat sini, yelah dalam city centre. Parking pun mudah. So why not? cuba try dulu.

Lagipun payah kan nak cari kedai makan ada Chinese cuisine ni, diorang menggunakan bahan-bahan yang halal ye.

Boleh kot datang hujung bulan ni, makan besoooo...




8 comments :

Kisah Si Dairy said...

kat tempat saya ni,nak cari makanan ala-ala makanan diatas ni payahla sikit..ada pun yang biasa2 jerk...dok kl semua boleh try kan..best2...

Kenit Cinonet said...

mak aiii menggelegak tekak nengok baked butter prawn tu hehehe :D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily, perghh harga dia menarik sama dengan menu. fuhhh terliur tengok. belanja lah sheila.. hihii ~~~

Ann said...

waahh...tgk gmbr je dh menarik..dekat pn dkt ni..

Kesuma Angsana said...

Wah cantik dalaman nyer.. mesti makan pun dgn berselerakan.. menu dier arghhhh ! mengiurkan hehehe

Ibu Siti said...

kalau ayah den, dah lamo dipulang an seafood duos tu...dio cukup pantang org served makanan atas kuali...hahaa...

hazmanfadzil said...

Tempat nie nak layan or dinner for two memang layan laaaa

NaZ said...

Fuh meleleh tengok Baked Butter Prawn tu....yummy!