Friday, March 28, 2014

Makan Tengahari Di SHOGUN Japanese Buffet Restaurant


Hi Korang,

Memang makanan jepun jadi one of my favourite kan. Kalau boleh nak makan selalu..

Tapi menu makan tengahari makanan jepun ermm agak pelik disitu coz jarang aku makan time lunch, selalu for dinner je. Masa ni memang ada kerja kat area Sunway Piramid, kedai makan lain nampak cam boring je nak makan so ktorang masuklah ke sini.

ermm ktorang nak makan kat sini

Ini first time makan di SHOGUN Japanese ni.

Memasuk je, pi tanya dulu kat kaunter nak makan cam ne. Yelah kita tak tau so memang patutlah bertanya. Cashier pun terangkan, berapa harga buffet, apa makanan yang dihidangkan, buffet time, hah semua lah.


Disebabkan ktorang masuk restaurant tu dalam kul 2 pm camtu, so dalam 1 jam je lah boleh makan coz lunch buffetnya habis pukul 3pm.





Tak banyak gambar aku letak kat entry ye coz banyak makanan dah abis so diorang tak delah nak refill, restoran pun orang dah tak ramai. Ktorang makan apa je yang ada je.




Buffetnya bukan setakat makanan jepun malah pelbagai jenis makanan ada. Ada western food, makanan panas seperti sup, Chinese food, tepanyaki selain daripada sushi dan sashimi lah kan.

tempura

tepanyaki salmon

oysters

squid

sushi

sharkfin soup

lemon chicken

ice-cream

So makan-makan punya makan sambil borak-borak sharp pukul 3.

licin ooo

dah kenyang, main game plak

Ktoranglah orang terakhir sekali yang keluar dari restoran ni. Memang rasa tak puas sangat, yelah buffet kan, haruslah duk lelama sambil rasa semua jenis makanan.

Nak cuba gak ke, mehlah ke sini ek


SHOGUN™ Sunway Pyramid
LG2, 119-120, Sunway Pyramid Shopping Mall,
3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya, Selangor DE.

T: 03-5622 1831
F: 03-5622 1827

Operation Hours:

Lunch: 12-3PM (Mon-Fri); 12-4.30PM (Sat & Sun)
Dinner: 6 - 10:30PM Daily


Kalau ada chance lagi, rasanya mau gak sekali lagi ke sini. Bak kata blogger JMR, kalau time bulan puasa, buffet ramadhannya sangat terbaik. Walaupun harganya mahal sket tapi berbaloi sungguh.

Bila agaknya perfect time nak pi ek...



6 comments :

Kisah Si Dairy said...

Yummy..sedapnya...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily, adoii terliur sheila tengok. tak pernah masuk sini, sebab kitorang suami isteri kurang dengan makanan jepun ni. hehehe rasa cam nak try ajak pergi la ~~~

hazman fadzil said...

kalau makanan jepun memang ko ngan jamar la champion....takpe nanti aku cubalah nak rasa gak kelainan sekali sekala....

profhariz said...

Jeles dengan cik lily. Menggeliurkan..

Miss Ika said...

squid tu sedap >_<

alina mahzan said...

Berape harga dia?hehheheh kena bajet..