Monday, March 24, 2014

Ke Pejabat ABNxcess Di Puchong



Hi Korang,

Pernah dengar ABNxcess ni?


Of course lah pernah kan. Memang ramai yang tak familiar dengan ABNxcess ni, just setakat dengar nama ada lah ek.

Ok meh story sket pengenalan,




ABNxcess adalah pengendali televisyen kabel tunggal di Malaysia, yang dilancarkan pada 8 Jun 2013. Syarikat ini menawarkan perkhidmatan televisyen kabel melalui rangkaian kabel yang telah beroperasi sejak 2012.

ABNxcess dimiliki dan dikendalikan oleh Rangkaian Penyiaran Asia (M) Sdn Bhd, sebuah anak syarikat milik penuh ini ABN Media Group. Ia mempunyai operasi di Pusat PERNIAGAAN Suria Puchong terletak di Puchong, Selangor, Malaysia.

Dapat tangkap kan? Ermm



Kira macam Telco service provider yang ada kat Malaysia ni yang menawarkan servis televisyen dan high speed internet melalui satu cable dengan harga berpatutan.



Terdapat pelbagai jenis siaran TV dan radio boleh di dapati dan juga kepelbagai jenis kelajuan internet yang korang boleh nikmati.

Ni di antara pakej yang di sediakan


Ermm not bad harganya, memacam channel boleh tengok.

banyaknya TV, berpinau mata nak tengok

main game pun boleh ye

nak surfing-surfing lagi la boleh

Bab coverage ni yang aku tak berapa nak gemar ni, mehlah check it out ABNxcess dah boleh pasang ke belum kat tempat korang


Sebab tu aku marah coz area rumah aku Bangi belum masuk lagi, so cam ne aku nak pasang kan. Dahlah memacam citer ada kat channel diorang ni.




Inilah device nya kalau di pasang kat umah korang ni. Kecik je kan. Nak pasang pun nampak senang je.



Lepas ni boleh korang buat pilihan yang sesuai dengan budget korang kan.




Erm kalau kat area rumah aku dah ada coverage mau rasanya aku tukar ek but tengok dulu lah cam ner.

Ok itu je info mengenai ABNexcess yang terkini, kalau ada lagi yang hot-hot atau pakej yang best-best aku update lagi kat korang ek






8 comments :

luqman zakaria said...

macam best tp itulah..coverage tuh..kenalah tunggu..huhu

Rizziela said...

sy dah register utk pre installation kalau diaorang masuk ke arae kajang

Farisya Anastasyia said...

macam menarik ni.tapi for sure ke tak ada hidden charges setiap bulan?takut gak..

Sabahan said...

Tak taula bila abnexcess ni akan sampai ke Sabah. Abnexcess ni nampak cam bagus ja sebab tak de masalah bila hujan. Tapi rasanya bertahun lagi baru sampai kat sabah.

Anonymous said...

Dekat sungai ramal baru diorg dah pasang cable...tp still xtau bile boleh install..pastu ak trus bace review kat forum...sume xberpuas hati dgn speed yg slow..slalu drop speed etc...mcm takut plak nak apply..tp nak tggu unifi ntah bile nak ad

Alen said...

Abnxcess so slow.

Subscribed 10Mbps but getting less than 1Mbps. This is taken during non peak hour

http://www.speedtest.net/my-result/3842853578

You can see that many people complain about abnxcess slow speed at major forum just to name a few https://forum.lowyat.net/topic/2805994/+1480

Anonymous said...

Please do not use ABN. Their service is rubbish. My internet is down for more than two weeks and called for more than 5 times. Nobody come and fix it. Their customer service is bad.

Garang Ultras said...

abn dh bankrup agaknye.. sy nk gi terminate..