Wednesday, March 12, 2014

KOSE ‘SEKKISEI’ Lotion Mask & GIVEAWAY Menarik Untuk Korang


Hi Korang,

Aku memang kurang info sket mengenai produk kecantikan ‘KOSE’ dari Jepun ni. Maklumlah bagi aku produk sebegini maybe bersesuaian dengan orang yang kulit muka kurang bermasalah kan. Tapi TIDAK ye, orang-orang cam kita ni pun boleh gunakan.


Ok meh aku citer sket sejarah wujudnya ‘KOSE’ ini

KOSÉ was established in Japan in 1946, when cosmetics were considered luxuries with goods still in short supply. At a time when even products with inferior quality will sell, Mr. Kozaburo Kobayashi, KOSE company’s founder, instilled the standard that continues to this day of insisting on high-quality products for our customers. This number of customers grew as a result. 

KOSÉ’s bestselling skincare and cosmetic brands include SEKKISEI, SEKKISEI SUPREME, SEIKISHO, ESPRIQUE, BEAUTÉ de KOSÉ, INFINITY, ASTALUTION, MOISTURE SKIN REPAIR, JUNKISUI and more. 



So minggu lepas aku berpeluang ke KOSE Beauty Workshop di Pavilion Shopper Room. First time masuk ke area sebelah sini coz selalu pi tempat makan je.

rangkaian product Kose Sekkisei

meja ktorang

tengok TVC Kose Sekkeisei dulu

inilah kulit yang sihat

faktor kulit jadi tak sihat

tips penjagaan kulit muka yang betul

Selain daripada belajar mengenai keseimbangan kulit muka kita, aku dapat mencuba rangkaian produk ‘SEKKISEI’ ni. Ada liquid wash, lotion, emulsion dan juga sun protect gel. Ok aku nak citer sket mengenai jeng..jeng..jeng..


‘SEKKISEI’ Lotion Mask

Sekkisei Lotion Mask ni merupakan losyen yang membaikpulih jauh ke dalam kulit yang kusam dan bermasalah, ianya bertekstur halus seperti salji dan mempunyai kuasa penghidratan yang lembut daripada kira-kira 100 jenis ekstrak tumbuhan timur.


Ia boleh menyeimbangkan kadar kelembapan kulit, mencegah kekusaman, kulit kasar dan jerawat yang disebabkan oleh kekeringan serta kemerahan akibat pancaran matahari dan pantulan matahari di dalam kawasan bersalji.


Warna putih mendung di dalam SEKKISEI Lotion mudah meresap ke dalam kulit muka yang mewujudkan kulit bertekstur halus dan Nampak berisi. Dengan sedikir kesegaran, losyen ini akan meninggalkan permukaan kulit berasa selembut sutera nama terhidrat. Kulit muka akan mendapat kecerahan secara semulajadi.

Di antara bahan terkandung di dalam SEKKESEI Lotion ni adalah

Oriental Plant Extracts:

Coix Seed Extract effects suchs as increased metabolism, whitening, moisturization and prevention of skin roughness.

Angelica Extract have disinfectant, whitening and moisturizing effects.

Melothria (White Lotus) extract suppress melanin production has whitening effects on the skin.


9 Kebaikkan KOSE Sekkisei Lotion Mask adalah :-

Translucency
Penetration
Moisturizing
'0'Pores
Whitening
Smoothing
Firming
Relaxing
Evenness


Ok penat membebel bercerita, meh aku tunjukkan bagaimana menggunakan lotion mask ni. Ni belajar masa di beauty workshop tu lah


1. Tuangkan SEKKISEI Lotion ni di dalam penutup botol sehingga sampai line terakhir.


2. Masukkan mask kedalam penutup botol sehingga ianya menyerap. Kalau tak de mask, guna cotton pad pun boleh. 


3. Nampak cam dah menyerap tuh, keluarkan mask


4. Terus buka lipatan mask dan letakkan di muka yang telah korang bersihkan sebelum tuh.




5. Biarkan 5-10 minit di muka. Sambil tu boleh lah bercamwhore kejap ek

6. Tanggalkan mask, kemudian ada lebihan losyen tuh, tekap-tekap kat muka ek sampai meresap. Tak yah cuci, biarkan je


7. Ok cuba rasa muka korang, ala-ala puteri salju tak. Lebih lembut, cerah dan terpancar keindahan ek.

Oh ye, korang boleh gak gunakan di leher, di badan selain daripada di muka. Kalau tak nak gunakan sebagai mask la kan.


Harga bagi SEKKISEI Lotion ni adalah

Untuk 200ml – RM170.00

Untuk 360ml – RM260.00


Dan boleh di dapati di setiap KOSE counters di mana-mana department store

Ok ok, berita baik.


KOSE dan Nuffnang bermurah hati untuk memberikan korang sample produk SEKKISEI Lotion dan rangkaian yang lain tau. 

Caranya mudah je,

Korang cuma komen, 

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)

Just komen kat entry ni berserta 

Nama:
Email :
URL blog :

So senang aku nak contact nanti kalau korang menang. Tak delah aku nak search satu per satu kat google nanti.


Ada 34 packs KOSE Sekkisei Lotion Mask untuk diberikan kepada setiap pemenang tau. Mehlah join lekas GIVEAWAY simple Cik Lily Putih ni ek. Best tuh.


Bukan tu je, KOSE sekarang ni sedang mencari muka-muka baru bagi SEKKISEI Cinderella. Wah dapat jadi model Sekkeisei tuh. Ermm mesti korang teruja nak join kan.

Caranya, just follow exactly instruction kat bawah ni ek


Senang kan. Just hantar gambar profile korang dan mintak tolong kengkawan korang LIKE je gambar tuh. Itu je.

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai produk SEKKISEI Lotion ni ataupun rangkaian produk KOSE yang lain, korang boleh klik kat bawah ni





Contest ni bermula daripada 12hb Mac 2014 hingga ke 12hb April 2014. Sebulan tuh, mai lekas cepat korang join ye.

So cer cepatlah komen ek. Lagi lekas komen possibility nak menang GIVEAWAY tu pun ada lah kan. Jangan lupa join contest SEKKISEI Cinderella tu tau

That’s all

45 comments :

Kisah Si Dairy said...

Jawapan no 1 :Oriental Plant Extracts
Jawapan No 2 :Translucency

Nama:siti rohaida bt yusof
Email : sitirohaida81@gmail.com
URL blog :www.kisahsidairy.com

Mieza Everdeen said...

3 bahan utama yang digunakan dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask :
-coix seed extract
-angelica extract
-melothria (white lotus)

1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask :
-translucency

Nama : Mieza Everdeen
Email : trisy7@gmail.com
URL Blog : www.archereverdeen.com

Kak Lily, kita nak menanggg! hehe, dah lama tak dapat pergi workshop macam ni, kesian muka kita nak dimanjakan tak kesampaian..

Sherry said...

1. Coix Seed Extract
2. Angelica Extract
3. Melothiria (White Lotus) Extract

name: Sherry
email: sherrygo@hotmail.com
url blog; http;//sherryshopping.blogspot.com

Masy said...

Soalan Pertama:

1.Coix Seed Extract
2.Angelica Extract
3.Melothria (White Lotus) extract

Soalan Kedua:

Whitening


Nama: Masyita Abdullah
Email : masyita4180@yahoo.com
url blog : http://kotakhujan.blogspot.com/

semoga aku berjaya!! hahah mekasih!!

O J O L A L Y said...

3 Bahan Utama :
- Coix Seed Extract
- Angelica Extract
- Melothria (White Lotus)

Kebaikan: Whitening

Nama : Dckey Jamil
email: d_blackforest@yahoo.com
urk Blog : dckeyjamil.blogspot.com

Kenit Cinonet said...

Interesting!

Jawapan :

1)a.Coix Seed Extract
b.Angelica Extract
c.Melothria (White Lotus)Extract

2) Smoothening (memberikan kesan kelembutan pada kulit wajah)

Nama: Hanim Hashim
E-mail : wanimira737@gmail.com
URL : http://rusukiri.blogspot.com

#PRAY4MH370

duanduan christine said...

1.The 3 main ingredients are Coix Seed extract, Angelica extract, Melothria extract. 2.Translucency,Penetration,Moisturizin,Whitening

Name: Duanduan Christine
Email: duanduanchristine@gmail.com
Blog: duanduanchristine.blogspot.com

saedah syakir said...

salam Cik Lily... ni jawapan nyer
1st question :
Coix seed extract, Angelica Extract dan Melothria (white Lotus) extract.
2nd question :
for moisturizing
Nama : Saedah
email :warnawarnirainbow@gmail.com
URL blog : http://warnawarnisaedah.blogspot.com

bella luna said...

Jawapan 1: Coix Seed Extract,Angelica Extract, Melothria (White Lotus)

Jawapan 2: Smoothing & whitening

nama : bella luna
email : glamorousbybellaluna@gmail.com
URL blog : http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/

notie said...

1, 3 bahan utama dalam KOSE Sekkisei lotion mask ialah

a.Coix Seed Extract effects suchs as increased metabolism, whitening, moisturization and prevention of skin roughness.

b.Angelica Extract have disinfectant, whitening and moisturizing effects.

c.Melothria (White Lotus) extract suppress melanin production has whitening effects on the skin.

2. 1 kelebihan mengunakan KOSE Sekkisei Lootion Mask ialah Whitening.


Nama: Norati Abdullah
Email: notie.bakrian@gmail.com
url: http://sajesuka-suka-notie.blogspot.com/

Elvina Chua said...

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
1.Coix Seed
2.Angelica Extract
3.Melothria(White Lotus)

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
Translucency(I want my skin to be like this =) )

Name: Elvina Chua
Blog: elvina-chua.com
Email: Elvina_labellavita@live.com

Terima Kasih Kak Lily

Are_Rull said...

Assalammualaikum K.lily..hehehhe sy dtg lg..

3 bhn utama yg digunakan dlm KOSE Sekkisei Lotion Mask adalah:
1)Coix Seed Extract
2)Angelica Extract
3)Melothia (White Lotus) Extract

1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask adalah boleh melembapkan kulit (Firming).

Sekian, terima kasih.


Nama : Nurul
Emel : joesakura@gmail.com
URL : http://diarisakuragurl.blogspot.com

StreetLove said...

Haaaa nie dia first time join blog giveaway.


1) Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
Jawapan: Coix Seed Extract, Angelica Extract & Melothria (White Lotus) Extract

2) Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
Jawapan: 10 times higher moisturizing effect to the skin

Nama: Fiona
Email : feeyona.loh@gmail.com
URL blog : www.street-love.net

SaMantHa LeOnG said...

Question 1 Answer:-
i) Coix Seed Extract
ii) Angelica Extract
iii) Melothria (White Lotus) extract

Question 2 Answer:-
i)Moisturizing

Nama: Samantha Leong Pei Tee
Email : samanthalpt@yahoo.com
URL blog : https://samanthalpt.blogspot.com

hazman fadzil said...

Hai Cik Lily yang cute....

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
- Fortified with extracts of Chinese Pearl Barley, Melothria Heterophylla, Angelica and Licorice

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
- prevent pigmentation, freckles and dehydration
- To give you skin fair as snow

#Boleh terima kan jawapan nie#

fatimah khaidir said...

Jawapan: -

1. Coix Seed Extract, Angelica Extract,Melothria (White Lotus) Extract.

2. Smoothing

Nama: Siti Fatimah
Email : cityfatimah85@yahoo.com
URL blog : www.imahtalks.com

Thanks :)

Xiao wei said...
This comment has been removed by the author.
imah said...

Jawapan :-

1. Coix Seed Extract, Angelica Extract, Melothria (White Lotus)Eextract.

2. Smoothing

Nama: Siti Fatimah
Email : cityfatimah85@yahoo.com
URL blog : www.imahtalks.com

GLaM PiNk said...

Hi Cik Lily,

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
- Coix Seed extract
- Angelica Extract
- Melothria Heterophylla

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
- Firming!!! =)

Nama: Dalina aka Glampink
Email : pinksarthsader@yahoo.com
URL blog : http://glampinkdalina.com/

Nabilah said...

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?

Coix Seed Extract, Angelica Extract, Melothria (White Lotus) extract



2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)

Moisturizing



Nama: Nabilah Ismailjee
Email : kegumbiraan@gmail.com
URL blog : http://beautandthebeast.blogspot.com/

Miss Ika said...


1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
-ANS
Oriental Plant Extracts:
Coix Seed Extract
Angelica Extract
Melothria (White Lotus)

2.Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
-ANS: Smoothing

Nama:NOOR ATIQAH
Email : ikathequeen@Yahoo.com
URL blog :http://notamanjaku.blogspot.com/

Mohd Roshaidi said...

Jawapan :

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
Coix Seed Extract, Angelica Extract dan Melothria (White Lotus) Extract.

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
‘O’ Pores.

Nama : Mohd Roshaidi Hamad.
Email : tidiey77@gmail.com
URL blog : http://tidiey.blogspot.com/

Syuhada Salleh said...

1. 3 bahan utama - Coix Seed Extract,
Angelica Extract,Melothria (White Lotus) extract

2. 1 kelebihan - Smoothing

Nama:syuhada salleh
Email :syuhadasalleh@gmail.com
URL blog:http://www.syuhadasalleh.my/

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...nak join gak ni...jawapan soalan 1...
1-Coixseed
2-Angelica
3-Melothria

jawapan soalan 2
1-relaxing

nama: Normas Binti Mohd Noah
email : maszull@yahoo.com
URL Blog : http://maszull.blogspot.com

Eriol Loh said...

- What are the 3 main ingredients used in KOSE Sekkisei Lotion Mask?
Coixseed Extract
Angelica Extract
Melothria (White Lotus) Extract

- Name one of the benefits of the KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
Relaxing

Name:Eriol Loh
Email:bubblegum_77@hotmail.com
Blog link: http://crazying-eriol.blogspot.com/

Little Pinky said...

Harlo, this is my entry :)

Name: Pinky Ng
Email:pinkyyii@live.com
Url: pinkylovebeauty.blogspot.com

Answers :
(1) Coix Seed Extract, Angelica Extract & Melothria (White Lotus) Extract.
(2) Whitening

Thanks for your giveways! <3

J-Mei said...

1. Coix seed extract , Angelica extract & Melothria extract
2. Whitening
Kien Mei
surveyfoo@hotmail.com
http://interestingcornerofme.blogspot.com/

J-Mei said...

1. Coix seed extract , Angelica extract & Melothria extract
2. Whitening
Kien Mei
surveyfoo@hotmail.com
http://interestingcornerofme.blogspot.com/

Cynth said...

I nk join!

Answer :
1)menggunakan rumusan ekstrak herba : Coixseed, angelica & melothria

2)Kegunaan nya mestilah untuk moisturising effect :)

Name : Cynthia
Email : yourshoppingkaki@gmail.com
URL : www.yourshoppingkaki.com

Arpita said...

Hello! Thank you for holding the giveaway! The answers are:

1) Coix Seed Extract, Angelica Extract, Melothria (White Lotus Extract)
2) Firming

Name: Arpita Kaur Bajaj
E-mail: pitaforpitaism@gmail.com
Blog: http://shoponiomania.blogspot.com

keiko loh said...

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
Coix Seed Extract effects suchs as increased metabolism, whitening, moisturization and prevention of skin roughness.

Angelica Extract have disinfectant, whitening and moisturizing effects.

Melothria (White Lotus) extract suppress melanin production has whitening effects on the skin.

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
Whitening

Nama: keiko loh
Email :keiko_lolipop@hotmail.com
URL blog :

keiko loh said...

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask?
Coix Seed Extract effects suchs as increased metabolism, whitening, moisturization and prevention of skin roughness.

Angelica Extract have disinfectant, whitening and moisturizing effects.

Melothria (White Lotus) extract suppress melanin production has whitening effects on the skin.

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
Whitening

Nama:keiko loh
Email:keiko_lolipop@hotmail.com
URL blog:http://keiko828.blogspot.com/

Ogy Sijemariseni said...

As salam Cik Lily Putih... nak join jugak contest.

1) Bahan utama
- Coix Seed Extract
- Angelica Extract
- Melothnia (White Lotus)

2) Kelebihannya
- Relexing yup tertarik dengan kelebihan ni dalam 9 yg tersenarai sebab.. dengan faktor make up, jerebu, pencemaran saya memerlukan prduk ni untuk relaxkan kulit muka di malam hari. :)

Nama : Ogysijemariseni
Email : jemarijemari@gmail.com
Web :
www.ogysijemariseni.blogspot.com

Princess Neverland said...

Q1.
i) Coix Seed Extract
ii) Angelica Extract
ii) Melothria (White Lotus) extract

Q2.
i) Moisturizing

Name: Princess Neverland
Email: liewsinyee@hotmail.co.uk
Blog: http://princess-neverland.blogpot.com

Ndra Jamal said...

Nama: Nadira (Ndra Jamal)
Email : adekpijat@gmail.com
URL blog : http://whatever-ville.blogspot.com

Jawapan :
1) Coix Seed Extract, Angelica Extract, Melothria (White Lotus)
2) whitening

Thanks!

yingbei wang said...

1.Bahan utama ialah Angelica Extract, Coixseed Extract and Melothria (White Lotus) Extract
2. Salah 1 kelebihan ialah '0' pores.

Nama: wang ying bei
Email: yingbei131291@hotmail.com
URL blog: http://gracelhae.blogspot.com/

Pamela Yeoh said...


Nama: Pamela Yeoh
Email : pamelaybc@gmail.com
URL blog :www.malaysianfoodie.com

3 ingridients:
1) Coix Seed Extract
2) Angelica Extract
3) Melothria (White Lotus) extract

Benefits: Smoothing skin with the whitening effect

duanduan christine said...

1. What are the 3 main ingredients used in KOSE Sekkisei Lotion Mask?
Answers : Coix seed extract, Angelica extract, Melothria extract

2. Name one of the benefits of the KOSE Sekkisei Lotion Mask.
Whitening

DuanduanChristine
duanduanchristine@gmail.com
www.duanduanchristine.blogspot.com

Canice Gee said...

1.Angelica Extract, Coixseed Extract and Melothria (White Lotus) Extract
2.Whitening

Email: canice_kei2@hotmail.com

Ayue Idris said...

Kak lily!!!! Hehe..tq sbb notice me..blogger bru nih..hehe..

Cik Puan said...

Jawapan 1:
- Coix Seed Extract
- Angelica Extract
- Melothria (White Lotus) extract

Jawapan 2:
-Soft and cold

Nama : Noorfaizah Binti Alimuddin
email: Noorfaizah1408@gmail.com
Url Blog : http://azlyiejah.blogspot.com/

Nikki Ooi said...

1. Coixseed Extract, Angelica Extract, Melothria (White Lotus) Extract
2. Firming

Nama: Nikki Ooi
Email : reviewsbyabby at gmail dot com
URL blog :http://lifesimplepleasures.net

Mimi Azirah said...

Assalamualaikum Lily...saya nak try jugak...

Jawapan 1
- Coix Seed Extract
- Angelica Extract
- Melothria (White Lotus) Extract

Jawapan 2
- '0' Pores

Nama : Mimi Azirah binti Kamaruzzaman
Email : zahirah.zahrin@gmail.com
URL Blog : http://coratcoretpinkummi.blogspot.com

Dina bagbeautybaby said...

Hi Lily,
Here are my answers;

Answer Q1
1. Coix Seed Extract
2. Angelica Extract
3. Melothiria (White Lotus) Extract

Answer Q2
Firming

name: Dina Shamsudin
email: bagbeautybaby@gmail.com
blog url: www.bagbeautybaby.blogspot.com

Sally Yatiey said...

Jawapan:

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSÉ Sekkisei Lotion Mask?
- Coix Seed Extract
- Angelica Extract
- Melothria Extract

2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSÉ Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)
- Whitening

Nama: Sally Yatiey
Email : sally2494@gmail.com
URL blog : http://sallyyatiey.blogspot.com/