Monday, February 20, 2012

Its Gong Cha Time

Hi Korang,

Apa mende plak 'Gong Cha' ni kan? Main gong sambil ber cha-cha ke, yang aku tau yam cha tu ada lah. Kalau gathering or dinner orang cina ni kalau tak minum bukan yam cha lah namanya.


Ek bukan itu lah. Actually Gong Cha ni kedai minum yang jual segala mak neka bubble tea. Aku first time rasa masa pi Petrosains hari tuh. Mr Big yang suggest suruh aku try ber gong cha ni.


Pi la beratur kan, nasib baik crowd tak ramai, kalau time keje panjang giler que kata Mr Big, jadi nampak nau lah dia selalu minum Gong Cha ni ek.


Aku pun cuba lah, masa nak order tuh si cashier tanya sama macam notice yang diorg dah sediakan tuh. So ikutlah korang nak yang mano. Aku haruslah normal ice dan normal sugar. kahkahakkhha. Leh kena kencing manis cam ni lah.


Sedap gak Matcha & Red Bean Tea. Rasa cam pelik sket tapi sedap. Hah ko beli plak satu je, dah mencebik mamat tu coz tak cukup kan. Bila suruh pi beli satu lagi tak nak plak coz dia cakap rasanya dah lain plak nanti.  Ishkk memacam betul lah.

Korang cubalah 'Gong Cha' ni, dia lebih kurang cam Chat time, Ochado, ermm memacam lagi lah kedai minum yang ada pearl or bubble tea ni kan.

CLP notes : Lepas minum rasa nak main gong plak lah kahkahkahaka



10 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah minum bubble tea tu.mcm cool blog tu ker?

madammondoq said...

eh.. ni macam chatime tu ek? sedap mcm chatime tak?

hazman aka species1980 said...

hurmmm....dah banyak betul yea bubble tea skang nie...

ak yuyunz said...

haha.. baru la kena dengan theme. lepas pekena, main gong..

Sumijelly said...

asal cik abang ko berwajah gitu?? x sedap ker?? hik3

Sumijelly.com

CikLilyPutih said...

@elismie
lebih kuranglah but more tu tea

CikLilyPutih said...

@madammondoq
ok ok lah.. tak de lah best mane pung

CikLilyPutih said...

@hazman
itulah, sampai tak tau nak beli yang mane dah

CikLilyPutih said...

@ak yuyunz
kenalah bergendang dgn periuk belanga kan

CikLilyPutih said...

@sumijelly
tak cukup sebenarnya,pas tu bile nak pi beli dah ramai org tu yg dia malas tuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails