Friday, February 10, 2012

Singgah Sebentar Di Johor Premium Outlets (JPO)

Hi Korang,

Macammana aku leh lambat post pasal citer sedangkan dah pi 3 kali ke Johor Premium Outlets masa bulan disember hari tuh. 


Johor Premium Outlets ni merupakan tempat shopping yang branded-branded dan glem2 gitu. Kesemuanya di jual dengan harga yang boleh tahan murah gak lah. 


Yang paling ramai orang masuk butik Coach, Burberry, Adidas, Charles & Keith. Some setengah butik tu, kene beratur tau nak masuk dan ada quota untuk sekali masuk.


Ada satu butik aku masuk, butik Fossil. Hah ko handbagnya boleh tahan murah dari RM1200 turun ke RM400 tak ke murah tu kan. Aku bukannya beli pun, sekadar cuti mata je. Brand local pun ada gak macam Padini, Voir, Bonia, Carlo Rino, Scholl.


Don't worry kalau duit abis, coz ada Maybank yang besau kat entrance JPO ni. So kalau tak cukup je pi cucuk kat dinding2 yang dah disediakan tu ek. Sebelah balai polis je.


Kalau lapo, jangan bimbang food court jugak di sediakan. Pelbagai makanan ada. Dari masakan kampung sampai ke masakan omputih, korea, jepun pun ado. Sedap jugak. Lama aku lepak kat situ makan hotdog besau dengan BBQ Korean style. Lazat sungguh.


Aku memang tak de beli apa pun but aku mengidam nak beli camera lomo-lomo tuh. Harga tak berape mahal but nak kene survey kedai gambo yang provide facilities untuk camera lomo-lomo ni. Until now tengah survey lagi. Takut-takut beli kang tak guna plak kan.

Model yang dah lama tak catwalk, sebab tu gemuk kahkahak

So korang yang nak kawin ke, nak beli barang hantaran branded, yang kaki barang branded ke meh lah datang sini. Cuba buat comparison harga dengan outlet biasa. Rasanya meman murah kot. Aku cuma singgah Charles & Keith je tengok kasut. Cantik2 ooo.


Nak pi ke Johor Premium Outlet? Hah senang je

Jalan Premium Outlets
Indahpura 81000 Kulaijaya
Johor Darul Takzim
Malaysia


Direction :-
Alah senang je dari Kuala Lumpur → Lebuhraya Utara Selatan → Lebuhraya Hubungan Kedua Malaysia Singapura → Exit 253 → Exit 304 → Exit 302A → Johor Premium Outlets (JPO) 

CLP notes : Kalau ada duit semua boleh beli ek..Tapi bila dah ada duit sayang nak guna duit tu kan


26 comments :

Myvitrd said...

ingat next trip balik kg. nak gilah... bawa cik malarang sekali... hehehe

Errah said...

cantiknye tempat dia..harus terjah nanti

kak ina kl said...

betul tu..ada luit semua boleh beli..


suka gak tgk ending gemersik kalbu..lomantik ooo

sahromnasrudin said...

saya dh smpai cane..tak beli apa pun..tak mampu huhuhhh

Princess Feyqa said...

mcm best je hndbg fossil tu :)

POSH76 said...

samalah tp kalau rega murah harus rembat kalau tak mau tak tido malam

shoutvoc said...

mcm best je tmpt nih..tapi tak tau bile mase nak ke johor lak nih

putri said...

aik...3 kali pi, satu barang pon beli ke??? x cayeeee lahhh

Hunny said...

Salam CIkLilyPutih,

Hari tu my auntie ada ajak gi sini. InsyaAllah next time sampai kot..:)

MaryaYusof said...

Hai CikLily,

JPO ni baru buka ke? Tak pernah tau pun... Ade mbr post dlm FB iitu ari psl tmpt ni tp xtau pulak kat Johor... Minat kamera lomo? Dekat sini byk tp xtau pulak harganye...

Eh, sy tak th pun cendawan tiram tu xpyh cuci... tp xpe ke tak cuci...hehehe...

ak yuyunz said...

teringinnya nak smpi JPO.. anyway, kak lily.. murah-murah giler ke barang kat sana? dengar cerita mark-down smpi 50% to 80% eh..?

Papa-NtiQ said...

pegi sekali disember lepas. Q memanjang keter singapore banyak. Yg kedai2 local tu biase je...kat jusco tebrau pun ada so kite target kedai yg branded tapi mahal sangat

Zarul said...

insyaallah nak g jugak nnt ni

CikLilyPutih said...

@Myvitrd
harus ko bawak farah but make sure duit kene banyak dulu ek

CikLilyPutih said...

@Errah
ermm baik terjah cepat2 seronok ooo

CikLilyPutih said...

@k ina kl
itulah, ada duit baru best shopping

CikLilyPutih said...

@sahromnasrudin
alah pi cuci mata je sambil makan kat situ

CikLilyPutih said...

@princess feyqa
ermm bukan fossil je but manyak lagi butik best2 oo

CikLilyPutih said...

@Posh76
ye betul but make sure duit tambang nak balik ado ek

CikLilyPutih said...

@shoutvoc
alah pi weekend pun boleh but make sure bwk duit bebyk ek

CikLilyPutih said...

@putri
eh ko nie kan... bocor rahsia aku lah kahkahakhakhakha

CikLilyPutih said...

@Hunny
ermm pi lah, memang seronok ooo

CikLilyPutih said...

@Marya

baru je bukak tpt ni disember hari tuh. uishk memang minat gilah dgn lomo ni. survey sket harga kat sana ek.

ermm memang tak yah cuci coz klu kotor cendawan ni tak akan menjadi. masa belajar dulu memang kene bersih betul2

CikLilyPutih said...

@aku yuyunz
memang pun murah but kene tengok2 jugak tapi barang2 clearance stock but anyway memang murah lah

CikLilyPutih said...

@papa-ntiq
memang pun klu pi weekend memang manyak singaporean dah kene pun masa firs time pi. sebab tuh ktorg pi time weekdays.

harga? ok ok je lah

CikLilyPutih said...

@zarul
ermm pi lah, cuci mata sambil abiskan duit kan kahkahkaha