Sunday, February 19, 2012

Nuffnang 5th Birthday Bash

Hi Korang,

Kenal tak dengan si famous Stick Man dari Nuffnang tuh? Sapo plak kan mamat ranting ni. Bukan main lagi nak celebrate dia besar-besaran sampai jemput bloggers plak tu kan. Tak per tak per I Like!


Ini lah dia Stick Man yang famous tu kan. Kurus kemain lagi kan walaupun dah 5 tahun dah umurnya.



So Nuffnang dah pun plan a gorgeous 5th Birthday Celebration bertema blue gituh. Wah biru ek, harus lah semuanya biru kan. 

Aku rasa Stick Man should celebrate his 5th birthday dengan

1. Blu Fantasy Concept


Yelah buat kat Neverland, haruslah kena fantasi sket. Ada fairy, angels, pakai baju putih-putih ada kebiruan sket. Background biru, lampu biru ermm segalanya biru lah kan

2.  Food + Drinks In Blue


Kalau dah konsep fantasi haruslah foodie pun fantasi gak lah. Buatlah apptizer boleh terbang ke, main course tu ada colour biru sket dan drinks plak haruslah blue coral baru lah terbuka selera nak makan.

3. Blue Birthday Cake


Mestilah harus ada perisa coklat, strawberry, red valvet,  rainbow, cheese cake dan lelain lagi lah, kalau boleh 5 tingkat pun tak per beserta 5 lilin gak kan. So dapatlah semua guest yang hadir rasa special birthday kek ni kan

4.  Blue Balloons


Aku memang suka belon, rasanya semua orang suka belon nak-nak kalau belon tu ada pelbagai rupa dan bentuk. Biru + silver. Mesti cantiklah

5. Awesome Goodies


Bloggers dengan goodies memang tak boleh di pisahkan lagi, memana pi event mesti dapat goodies bag punya lah. So kalau Stick Man sediakan goodies untuk semua guest lagi lah ktorg sayang kat you kan.

Nak make up pun ikut Selena Gomez lah all blue

Hah, kalau ada 5 menda penting ni barulah tambah meriah birthday party ni nanti but most important thing sekali semua guest yang hadir tuh especially Nuffies dan Bloggers ni mestilah sporting kalau di minta buat something untuk Stick Man kan.

To Famous Stick Man, ni aku dah siapkan birthday song untuk you. Hope you enjoy!



Happy 5th Birthday Nuffnang..


2 comments :

El-Janna said...

amboi kuatnya imagine.. btw best jgk tu kan^^

hazman aka species1980 said...

beb....kalau buat kat GRAND BLUE WAVE mesti lagi gempak kan...hehehe