Tuesday, February 21, 2012

All New PRIUS & PRIUS C Keluaran Terbaru Dari Toyota

Hi Korang,

Semalam sempat gak lah ke pelancaran model kereta terbaru dari Toyota which is Toyota Prius yang telah di upgrade dan juga Prius C. Majlis di adakan di Sunway Convention Centre.


Acara di mulakan dengan welcome speech  daripada Mr Ismet Suki, President UMW Toyota Motor mengenai model terbaru mereka ini dan di ikuti dengan penerangan ringkas mengenai teknologi Hybrid dari Mr Hiroshi Hatada, Deputy Chief Engineer Product Planning Group Toyota Motor Corporation Japan. 

Prius Luxury RM145,000 OTR

Prius C RM97,000 OTR

Aku rasa session tayangan video untuk TVC tu yang sangat menarik, kreatif sungguh diorg design TVC tuh. Kagum sekejap, cam ne kereta biasa diorg boleh buat effect yang sofisikated.


Walaupun Toyota dah pun mengeluarkan produk terdahulu Prius Hybrid tapi keluaran yang terbaru ni adalah model yang telah di upgradekan dari segala segi termasuk accesories nya dab bagi Prius C pula ianya merupakan model kereta compact yang pertama menggunakan Hybrid. 


Di harapkan Toyota Motor dapat mencapai sasaran penjualan kedua-dua model ni dengan jayanya. 


Thank you Toyota and Nuffnang for this invitation.

CLP notes : Kereta hybrid more to eco-friendly.




4 comments :

hazman aka species1980 said...

sempoi la beb...dah gaya cam model kereta pun ada aku tengok....

MaryaYusof said...

CikLily ni mmg sesuai jd model kereta... Cool gitu :)

CikLilyPutih said...

@hazman
aku tiru model sebenar tuh posing tadi, itu yang same tuh

CikLilyPutih said...

@Marya
bukan lah, kite tiru model tu posing tadi hkahakha