Tuesday, February 21, 2012

Garrett Popcorn, KLCC

Hi Korang,

Aku perasan ramai nau yang dah cuba Garrett Popcorn dari Chicago ni, dalam hati cakap sedap sangat ke yang sampai semua memuja snacks ni.


Untuk menjawab persoalan yang bermain kat dalam hati ni, aku pun pi lah cuba beli Garrett popcorn ni kat KLCC hari tuh. 


Nasib baik tak ramai orang coz majoriti yang cakap que kat kedai ni sentiasa nau amat panjang but bila aku pi tak de lah panjang sangat, ermm may be tengah bulan kot tak ramai yang pi shopping.


Bila dah beratur aku duk sibuk tanya Mr Big nak flavour apa, dia senang je bedal je mana yang suka dan nampak banyak gula. Hah, ko tak ke nak kena potong kaki tu kan.Bila budak tu tanya nak flavour apa terus je yang terkeluar dari mulut aku 'Almond Caramel Crisp' sebabnya aku perasan almondnya besau-besau dan sebijik2 melekat kat popcorn tuh. 


Untuk sebungkus pek kecik ni harganya RM19 je sebab yang ni ada nuts kan. Kalau yang biasa tuh small pek baru RM16 je. Lepas dah rasa ni, aku memang berhajat yang beli yang dalam tong tuh lebih kurang RM90++ je kot sebab sedap betul. Tunggu lah kalau ada duit terpijak lagi kan. heheheh


Hah, ktorg enjoy makan Garrett Popcorn ni sambil tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah, nasib baik tak tertelan biji almond tu duk asyik tergelak-gelak je kan.

Ternyata memang sedap! Aku terpaksa akui review2 blog yang pernah aku baca pasal Garrett Popcorn ni.

CLP notes : Kalau lah KLCC tu dekat dengan umah, rasanya tiap2 aku pi beli popcorn ni kan, buat kudapan time2 jem dalam kereta. Baru syiok!



19 comments:

mrs adam said...

saya try karemal macademia,sedap jugak.lepas ni nk try chicago mix.tapi tak tahu la bile.hee

Dilakochan said...

Mmg ramai duk mencarik garrette popcorn ni skang. Kita dr bangi, sanggup terjah ke OU semata2 nk beli garrette popcorn.

Dh merasa ni, pergi GSC, trs condem popcorn sana! :P

MaryaYusof said...

Hai CikLily!

Tgk pun dah nampak sedap!

POSH76 said...

sedap beb tapi aku suka makan sikit2..manis bebeno...nak2 ada kacang heaven

POSH76 said...

sedap beb tapi aku suka makan sikit2..manis bebeno...nak2 ada kacang heaven

ak yuyunz said...

kak lily, sedap giler okeh.. terbayang-bayang depan mata ni ha.. eventho mahal sket tapi sebab sedap tiada bandingan, takpe la..

Syigim said...

popcorn berhantu ni hihihi manisssss tp rasa mcm xstop2 nk makan! ;)

hazman aka species1980 said...

kalau tak silap times square pun ada kan...memang dasat la brand nie...pop corn je dah boleh buat francais world wide

KiD said...

wow!! macams edap je popcorn tu.. =)

CikLilyPutih said...

@mrs adam
alamak banyaknya nak cuba ni, mau kopak wallet bulan nie

CikLilyPutih said...

@dilakochan
hah, OU awak pi? lagi jauh kan, tapi sedap kan?

CikLilyPutih said...

@marya
yes, balik m'sia nanti pi cuba ek

CikLilyPutih said...

@Poash76
laki aku mane tau makan sket kan, semuanya dia bedal

CikLilyPutih said...

@ak yuyunz
hah itulah, sampai skrg nie still terasa2 lagi kesedapan nya

CikLilyPutih said...

@syigim
balik m'sia nanti cuba ek, sedappp

CikLilyPutih said...

@hazman
ye ke? tak perasan plak aku lah

CikLilyPutih said...

@Kid
baik ko pi cuba , sedap oooo

Outdoor Furniture said...

I want to order my mom some Garrett's Popcorn for christmas but i don't want to order to soon so it can go bad, anybody know when i should order it in time for Christmas? Please help!!!!!!!!!!

nida azmi said...

FYI... The best popcorn in history. ..i supposed. .moderate price. ..n THE BEST PART is. ..The popcorn itself HALALAN TOYIBAN. ..shout out ppl out from the spot. ..come to Garrett popcorn... u guys won't regret. ..!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails