Sunday, February 12, 2012

Sunday Post : Cup Cake Sedap

Hi Korang,

Cuti-cuti ni leh plak teringin nak makan cup cake ek. Mana plak nak cari kat area umah ni. Nak kuar malas plak. 


Terbayang-bayang sugar paste yang keras dan manis tuh. Keknya plak kalau dapat kek coklat bertambahlah lazat kan.


Tup-tup bukak fridge ternampak plak cup cake kan. Baru ingat hari tuh aku ada pi orang kawin kan, dapat berkat cup cake ni. Hah apa lagi terus bedal. Keknya coklat sedap plak tu. Ada dua terus je aku makan tanpa was-was.

Hah, tak yah nak pi cari pi beli kan. Dah kenyang pun. Sebenarnya janji rasa dah lah kan. Bukan nak makan sampai berpuluh-puluh pun.

Nak buat sendiri? kalau kek tu aku boleh lah buat but bab sugar paste, nak bentuk2 bunga, nak piping ni haram aku tak reti langsung. 

CLP notes : Ok sambung tengok tv dulu coz dah siap masak nasi ayam. Sedap oooo




14 comments :

hasyikin ismail said...

nasi ayam... wuuuu.. sedapnya :)

CikLilyPutih said...

@hasyikin
hehehhehe tunggu nanti resipinya ek

Azian Elias said...

i love yg pakai fresh cream..yummm..yum..

ak yuyunz said...

kak lily.. tempting nya!!

Puan Isah said...

Tak yah kuar rumah hari Ahad cam ni. Mak isah pun duk rumah je..relax2, kan best?

Happy Sunday to you :)

mira maisara said...

huuu..tomeinyeee

Zarul said...

nak juga sikit kak lily

Atie iskandar said...

sedpnya kak. terliur lak..

CikLilyPutih said...

@Azian
yg fresh cream rasanya pandai buat sket

CikLilyPutih said...

@ak yuyunz
memang pung abis 2 sekali i bedal tau..

CikLilyPutih said...

@Mak Isah
itulah memang sangat rileks.. enjoy je tgk tv tanpa gangguan

CikLilyPutih said...

@Mira maisara
itulah sweet kan

CikLilyPutih said...

@Zarul
boleh2 no hal

CikLilyPutih said...

@atie
memang pung.. sedap sungguh