Sunday, February 12, 2012

‘DG Smart Plan and my Android Phone’

Hi Korang,

Jom kite berAndroid nak tak?

Sekarang ni rasanya tengah musim gadget bersystem Android. Ada 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0 Honeycomb dan yang paling latest sekali Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Kelakar plak aku dengar kan, ingatkan apa tadi. Nama makanan tuh.

Abis aku tak nak ke berAndroid? Haruslah mau kan. So rasanya aku tersuka plak dengan gadget




Samsung GALAXY Tab 7.0" Plus

Yelah betul. Memang aku suka Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus ni. Walaupun rasanya saiz fizikalnya 193.65 x 122.37 x 9.96mm dan seberat 345g dah ianya boleh di katakan agak besar jugak but I really like it.

Sebab apa aku suka Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus ni


Bagi aku 2 elemen yang penting dalam gadget impian aku ialah :
    1. Camera
    Bagi Tab 7.0 Plus ni mempunyai fungsi bahagian hadapan dan belakang. Untuk bahagian belakang, cameranya merupakan HD(720p) Video recording, 3MP auto-focus camera with LED flash dan untuk bahagian hadapan ianya merupakan 2MP pixel kamera. Kiranya penting bagi aku kalau nak amik gambar2 site then upload dan sent straight kat bos aku thru Gmail™, Messaging, Picasa
    2. Mobile Office
    Ini memang sangat penting ooo. Tab 7.0 Plus ni memudahkan aku membuat kerja-kerja office di mana jua aku berada. Kekadang sampai tunggu client datang pun, aku boleh buat kerja jadi dapat menjimatkan masa aku daripada terbuang begitu saja kan.
Ermm rasanya dah boleh angkat dah Galaxy Tab 7.0 Plus ni, but now tengah mengushar service provider yang mana boleh suit dengan kemampuan aku kan. So aku jumpa satu comparison chart mengenai perbezaan service yang syarikat Telco ni tawarkan.
Meh tengok chart ni jap
Lepas tengok chart tu, rasa-rasanya korang ingat aku pilih yang mana ek?
Of course lah Digi Smart Plan kan.
So aku pilih DG Smart Plan 68 sebab korang tengok bawah ni apa yang Digi tawarkan
Dan yang penting bila order online ni, penghantaran percuma.
Bagus kan! Tak yah aku susah-susah nak kuar pi survey kedai-kedai kat Low Yatt tu kan. Jimat sket duit dan masa tau. Kalau korang pun kaki shopping online, rasanya bagus jugak lah korang check it out kat DigiStore punya website ni. Memacam gadget ado.
So sebab tu lah Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus ni is smarter with DG Smart Plan Rasanya lagi hebat lah pas ni berblogging kan coz dah ada gadget canggih.

6 comments:

Myvitrd said...

Model ni ada phone sekalikn...

CikLilyPutih said...

@Myvitrd
ye ke? aku tak perasan pung hehehhe

Jobless Girl said...

Digi ada unlimited data plan tapi line digi kurang baik.

hazman aka species1980 said...

ni contest kan beb..... GOOD LUCK yea

CikLilyPutih said...

@jobless girl
ikut tpt kekadang ok kekadang tak

intanfirdaus247 said...

salam kunjung dear...godek2 kat google, sekali ternampak blog u pasal ni..sebab tgh survey2 juga..nice entry dear

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails