Sunday, February 5, 2012

Sunday Post : Roti Canai Sedap

Hi Korang,

Tengah mood bercuti ni but online tetap online kan. 

So pepagi nie, sarapan yang paling lazat sekali rasanya roti canai lah kan. Tak kiralah apa jenis roti canai pun tetap menjadi makanan ruji orang Malaysia kan. Malah kat memana pun roti canai memang tetap jadi sebutan ramai bila time breakfast.

Aku haruslah suka roti canai, lebih-lebih lagi roti telur don't letak bawang ek. Roti kosong tu ok ok but diorg ni suka buat siap-siap then letak dalam flusk kalau nak baru panas kan. Aku kureng cam tu, tak de feel langsung. 


So haruslah pagi ni bedal roti canai telur dengan kuah kari ikan semalam, then di tambah lagi dengan secawan teh tarik. Memang sarapan typical untuk orang Malaysia kan.  

Lazatttt...

Korang, breakfast apa pagi nie...


12 comments:

Bella Enveeus said...

Saya makan nasi goreng.. Yang digoreng sendiri.. Huhu.. :P

Mooniqueen said...

same lah breakfast harini..makan roti canai.. roti telur sebab kalau amek kosong kena order 2.. hehehe..tapi kalau ade bawang lagi suke..xtau kenape..sebab rasa rangup bawang tu kot..

Zamani said...

blogwalking kat sini :)
jemput singgah ke blog Zam time free ;)

MaryaYusof said...

Salam CikLily,

Salam Maulidur Rasul...

Alamak, roti canai! Mmg terbaik!

Syigim said...

mmg lah! sama.... i suka roti kosong je tp tensen kdg2 org kedai dah buat siap2, kalo order roti kosong mesti suruh dia buat baru! kalo x, roti sardin menjadi pilihan ku.. nyummmmmm.... xnak bawang jugak! :)

nasib baik kat dubai ade kedai yg buat roti canai mcm kat msia! :)

KiD said...

roti kosong kasi potong.. banjir laaaa.. hehehee

CikLilyPutih said...

@Bella
ok lah tu goreng sendiri, terrer gak masak ek

CikLilyPutih said...

@mooniqueen
kite klu roti kosong pun 2 keping gak, baru ada feel kan

CikLilyPutih said...

@zamani
insyallah akan singgah tak lama lagi.. TQ for coming

CikLilyPutih said...

@Marya
kat Peru tak do roti canai ke? nak kite anto yang frozen tak kahkahakhak

CikLilyPutih said...

@syigim
sedap gak roti sardin kan. ermm memang tak suka bawang klu makan, but klu masak tak letak bawang tak feel gak kan

CikLilyPutih said...

@kid
banjirr ooo sedap tuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails