Tuesday, August 9, 2011

“My Favorite Smurf”

Hi Korang,

Tengah seronok-seronok lepak depan tv, tup-tup ada lembaga biru keluar dari celah-celah pasu bunga sebelah tv aku. Oit terus terperanjat kan. Terus berderau aku tau.


Rupanya Papa Smurf dan anak-anak buahnya tersesat ke hingga ke bandar besar ini dan terus sampai ke rumah aku. 


So aku pun tanya lah si Papa Smurf ni:

CLP : Cam ne boleh sesat ke mari?
Papa Smurf : Itulah sibuk sangat cari makan, tup-tup terjatuh dalam air dan terus sampai ke mari
CLP : La cam tu plak, abis cam ne balik ke Smurf Village ni?
Papa Smurf : Itulah nak tengah duk fikir ni. May be ada few plan kot.
CLP : Hah, citer lah cam ne, kot-kot saya boleh tolong kan.
Papa Smurf : Ok ok. 

Cara-caranya:-


1. Kenalpasti Smurf Village kat mana
Yelah tup-tup jatuh terus ke sini, So saya mesti tau mana Smurf Village kan. So kena studylah map yang awak ada kat rumah awak ni. Once dah locate baru lah kan.


2. Study jalan or route ke Smurf Village
Pas tu barulah belajar guna GPS ek, pinjam awak punya tau. Cari jalan yang paling ringkas dan mudah serta tersorok dari manusia. Yelah manusia suka benda2 cute dan adorable macam ktorg nie. Silap-silap boleh kena culik kan. 


3. Make sure tak de musuh ikut
Hah, ini paling penting. Ktorg Smurf people memang banyak musuh tak kiralah, banyak binatang lain jeles dengan kecomelan ktorg ni kan especially kucing. So kenalah belajar menyamar diri. Jadi patung ke, sembunyi ke, pendek kata kena pandai survival diri lah kan.

So setakat itu jelah yang tengah ada dalam otak Papa Smurf ni, so meantime we smurf people will enjoy in human world hehehehehehe.


Aku memang suka dengan Papa Smurf ni sebab dia kan dah tua kira 'otai' gitu kan. Kredibilitinya memang tak boleh di sangkal lagi kan.

Adui yai, apa yang aku merepek ni. Ni gara-gara nak cakap tiket wayang citer 'The Smurf' yang akan di tayangkan tak lama lagi di seluruh Malaysia.


The Smurfs

Date: 24 August 2011 (Wednesday)
Time: 9.00 pm
Venue: TGV KLCC


So apa lagi jom cepat2 join contest ni. Just click kat link nie je.

Lalalalalalalal.. lalalalalallala.... bernyanyi riang lagu Smurf kan..

5 comments :

KiD said...

nuffnang dah reserve dua tiket utk ko.. hehehe

juanita said...

Hahaha....very nice one laa..:D

hanani said...

smurf ni dari zaman kanak2 dulu suka tengok.. Now dah ada di cinema..harus join contest ni.. :)

Jom baca ni :Baiknya Tangan Yang Di Atas..

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhhh, dah lama tak tgk kartun ni. dulu masa kecik2, kartun ni la yg paling akak suka tgk

hazman aka species1980 said...

beb....entry yang menarik laa...memang terserlah daya kreativit ko laa...sempoi....