Wednesday, August 10, 2011

Nasib Baik Masih Ada Yang Sudi

Hi Korang,

Lately ni kalau aku pi event mesti aku bawak camera compact or guna hp camera aku je untuk amik gambo kan.   Bila orang tanya, aku cuma cakap malas nak pikul DSLR aku yang gedabak tu kan. 

Actually bukan itu sebenarnya.


Citernya cam nie, ktorg kalau pi event mesti bawak DSLR siap dengan complete set of accesorries. tak kiralah standard lens ke, zoom lens ke, micro lens kan. Dek sebab asyik tukar2 lens je. Tup tup satu hari one of the lens which is yang standard punya lens tu, motornya naik giler. Bunyi crack yang macam nak nangis lah bila dengar kan. ON bunyi crack bila OFF pun bunyi crack. Memang irritating betul lah. So we decided untuk simpan je camera nie buat sementara waktu sambil cari lens baru kan.


So mulai hari tuh, pantang ada kedai camera ktorg duk singgah dan tanya ada ke tak lens tuh? Majoriti semua kedai cakap Sony dah tak produce lens tu lagi, dah di gantikan dengan product yang lain. Alamak jawabnya memang nan ado lah kan. Kalau ada pun brand Tamron dan Sigma. Tapi mr Big tak berapa minat. Dia still suka dengan Sony lagi. 


Until one day dia duk lepak2 kat Sony pun fanpage kat FB. Tup tup ada orang buzz dia pasal lens tuh. Apa lagi teruslah mr Big tanya details dengan budak tuh. Rupanya dia memang nak jual lens tu coz dia dah ada lens yang lain. Teruslah dia nego harga dan mr Big terus setuju tanpa dakwa dakwi lagi. 


So malam tadi, lepas buka terus je ktorg ke Kelana Jaya to meet him personally. So lepas borak2 sket pasal camera, sony and everything. Dia pun tunjukkan lens tu. Walaupun 2nd tapi nampak cam baru coz dia jarang pakai. 


Lepas ni, dapatlah ktorg bercamwhore dengan camera ni balik. Rindu tau nak lenguh2 tangan pegang camera nie, rindu nak pose2 gaya photographer kan kahkahkahakhakaha....



8 comments:

KiD said...

untung laaaa daspat jumpa lens tu.. kid pakai henset aje.. huhuhu

Eena Arrina said...

hihi..sonoknya lau dpt kamera. leh pose gaya2 macam2...nk buat2 melompat diatas angin :P

Matjoe said...

happy ending. clap - clap

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bleh la amik gambar raya ni :)

- zuriey - said...

rupa2 nya..pas ni leh amik gmbar dgn kamera canggih.,hehe

hazman aka species1980 said...

memang dah rezeki ko kan .... so lepas leh la jadi paparazi balik yea...

hanani said...

yang pastinya DSLR ni gambarnya cun... :)

Jom baca ni :Karnival Tupperware terbesar di Mid Valley.. Jom Jom..

madammondoq said...

btol2. amik gambo cantik penting tu.. i like!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails