Friday, August 12, 2011

Nasib Baik Ada Kawan Blogger Doktor Kalau Tak....

Hi Korang,

This week rasanya most of the time, masa aku di abiskan atas jalanraya je. Yelah ulang alik ke site lama untuk archive documents, dengan ada event lagi sket, ada plak premiere screening dan memacam lagi lah. 

Akibat lama nau duk mengadap icon ketedan duk lama sangat depan PC maka mata aku jadi kering di sebabkan perubahan nie. Aku dah mula rasa 2 hari lepas but aku still but bodo je. I thought that contact lens aku yang buatkan mata aku kering kot. So aku tukar lens yang baru on the next day, but still result je sama gak. Lagi mencarak matahari atas kepala, makin sedih aku dibuat, air mata tak henti2 keluar kan macam orang nangis mata bengkak lah kan. 

So kemuncak mata aku berair nie bila malam rabu hari tuh aku pi tengok premiere screening Cowboy and Aliens kat KLCC. Dapat seat plak yang ala-ala mendongak kan. So apa lagi bercucuran air mata aku keluar sampai basahlah jaket yang aku pakai tuh. Mr Big siap perli lagi, sedih nau ke movie nie yang aku sampai bengkak2 mata kan. hehehehhehehe


Kesudahannya aku nekad kan diri pi clinic member blogger aku ni. Lepas aku tanya Sumijelly kat mana clinic minah nie, terus je aku pecut pegi. La rupanya dekat sangat dengan umah aku kan. Masuk2 je, terus dia cakap baru dia tau nama aku sapa kan. hehehhehehe. Dia plak tak de patient, so borak panjanglah ktorg kan.  Dia pun explain apa yang jadi kat mata aku. Baru aku tau rupanya mata aku kering, itu sebab air mata ni keluar kononnya nak lembapkan mata but overacting plak kuar kan. 


Lepas dia bagi ubat, terus dah ok sket mata aku ni. So every 4 hours kenalah titik mata ni kan.

Nasib baik ada geng blogger doktor kan, senang sket kalau ada apa2 pasal sakit demam kan.hehehhehehe

Thank you Dr Hanie. Pas nie aku lantik ko jadi family doctor aku lah. Senang sket...


6 comments:

KiD said...

doktor.. saye nak MC.. boleh? hik hik hik

hazman aka species1980 said...

pergh...sempoi laa...lepas nie senang skit la nak dapatkan rawatan kan...dah jadi member ngan doktor kan...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo jenis mata kering orang kata tak digalakkan pakai contact lense kan. lupa baca kat mana fakta ni :)

semoga cepat laa baik mata tu.

isabelle said...

hahaha.itu la gunya kwn blogger.
eh beb, email kat i ur hp no. & drhanie's... mana tau esok2 nak contact apa2.
email ke snowwybear at gmail dot com.
thanks

h4ni3 said...

hahaha
aku pun tak penah tempek gambo klinik kat blog tau! ;p

hen party said...

Dapat seat plak yang ala-ala mendongak kan. So apa lagi bercucuran air mata aku keluar sampai basahlah jaket yang aku pakai tuh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails