Tuesday, August 2, 2011

Mums Biggest Worries On Newborns Media Workshop

Hi Korang,

Cam ne kau leh terlupa nak update citer pasal event ni aku tak tau lah. Mungkin dah terlalu banyak kot.  Budget retis lah kononnya kan!


Rasanya 3 minggu lepas kot, aku sempat hadirkan diri ke 'Answering Mums Biggest Worries on Newborns Media Workshop yang di anjurkan oleh PET PET Diaper product kat Restoren My CookBook Sunway Giza. Diorang ni personally invite aku thru email. Eventho aku ni belum jadi hot mom lagi kan but aku join gak as tambahkan lagi experience aku if aku ada anak nanti. 


Media workshop ini memang bagus untuk aku tau tak langsung pasal hal2 baby ni kan. Dalam media workshop ini juga ktorg diajar macamana penjagaan seseorang bayi tu dari dia lahir sampai lah dia besar. Consultant pediatrician dari Sime Darby Medical Centre Dr Khoo Phaik Choo dan celebriti Dynas Mokhtar juga menceritakan pengalaman mereka bila berhadapan dengan masalah2 mengenai bayi ini.

Dynas Mokhtar bersama anak perempuanya

Dr Khoo menerangkan dengan terperinci.

Mereka ini membuat demontrasi cara pemakaian lampin bayi yang betul dan juga cara urutan lembut untuk bayi jugak.

PET PET Products

Bagi aku memang bagus, dari media workshop ini aku dapat tahu pelbagai info penting mengenai bayi ini. Yelah cara nak mandikan, dapat kesan punca2 bayi meragam, bagaimana cara pemakanan, breastfeeding,  dan memacam lagi lah. 


Anyway thank you kepada GSD iaitu distributor PET PET diapers yang sudi ajak aku pi media workshop ini.
Rasa2nya pas ni lebih bersemangat nak jadi 'supermak' hehehe

Eleh korang yang dah jadi mak ok lah kan, dah tau banyak benda tapi aku... nan ado ye lah.. 

Kenalah banyak bersabar ek..


8 comments :

Outdoor Furniture said...

good post.thanks for sharing this nice information.i like this post.

malarang_kak said...

WAH BESTNYA...KNP DIAORG TAK AJAK SAYA SAMA,HEHE...DAPAY JUMPA DYNAS LAK TU...

hazman aka species1980 said...

hurmm... yang pamper PET PET tu leh kasi anak buah aku yang baru lahir....

*Miss Geli^ said...

dah pegi event, mesti dapat diapes ni banyak kan?

bak bagi ai..anak ai pakai pet pet ni.hahhaha

KiD said...

apesal aku tak dapat join eh? hahhaaha

juanita said...

eeeee...bes la cik Lily nie....macam retis tau..asyik dapat invitation :D

Outdoor Furniture said...

Really a Awesome post to learn many new things form you..

Outdoor Furniture said...

Really nice information.thanks for this good post..