Wednesday, August 24, 2011

Premiere Screening Of CARS 2 @ GSC Mid Valley, KL

Hi Korang,

Aku memang jarang tengok citer kartun kat wayang ni kan, sebab tak berapa minat sangatlah. Memula ingat malas nak pi but Mr Big beria-ria sangat nak tengok citer nie so ktorg pi lah tengok malam tadi kat Mid Valley. Nuffnang kasi tiket.


Sempat amikkan tiket untuk Shahrol dan sempat sembang2 dengan Shila Shower gak lah sebelum masuk panggung tuh. Sempat gak say hi to Jenthi dan Shema dan her kids. Comey sungguh diorg.

Meh aku citer sket sinopsis pasal CARS 2 nie:-


Ianya merupakan sequel dari filem CARS terdahulu. Setelah Lighting McQueen jadi johan dalam berapa world race, so dia plan nak berehat selama sebulan di kampungnya untuk hangout dengan kengkawan dan girlfriendnya Sally. Atas ke tidak berapa pandai goofrendnya iaitu 'Tow Mater', Mc Queen rasa tercabar dan kembali untuk race semula. Mereka ke Tokyo, Jepun untuk GP World Race.

Di sebabkan Mater yang tak pernah keluar dari kampung halamannya, dia rasakan seperti terkena culture shock dan mula berperangai yang memalukan Mc Queen dan menyebabkan Mc Queen kalah dalam pertandingan tersebut. Akibat terlalu marah, Mc Queen telah menyuruh Mater pulang ke kampungnya sendiri. 

Dalam perjalanan Mater pulang ke kampungnya, pelbagai kejadian aneh berlaku dan dengan tiba-tiba Mater jadi buruan orang jahat... 

Hehehehehhe.... endingnya.. korang pi tengok sendiri kat wayang ek


Ini kira first time aku tengok citer kartun  CARS nie, yang first dulu tak tengok pun. So karektor aku tak berape familiar sangat lah. Scenenya cantik2 walaupun kartun kan. Track untuk race tu superb lah. 

Jalan cerita memang best. Pasal persahabatan, kawan baik yang bergaduh di sebabkan benda kecil je. At the end baik semula. Baguslah. Aku recommend citer nie kat parents yang nak bawak anaknya pi tengok wayang nie memang sesuai.

So mr Big kasi 4.5/5.. Sebab dia suker sangat. Kalau citer kartun memang dia minat giler lah


6 comments :

!! YaNa YassiN !! said...

larr,.. YY pun g semalam, nape x nampak cik lily eh, kalau x leh kenal2 kan,. kan,. kan,.

Liz Rohaizat said...

yg 2nd ni lagi best dari 1st sequel. mmg cantikla scene kan? scene kat london mcm betul2 je.

best sebab ada selit part yg lawak yg boleh buat kita gelak.

KiD said...

wow!!! 4.5

ella said...

Best x kak crita ni?
nak g tgk jugaklah nnt tp lps raya.. =)

Bella Enveeus said...

wah Mr Big minat citer kartun? hehe.. saya pun tak minat sgt citer kartun ni so kitorg pilih Final Destination 5 smlm.. :D

hazman aka species1980 said...

bulan pose nie terpaksa relax dulu event movie nuffnang....lepas raya baru start balik