Monday, August 1, 2011

Dugaan Hari Pertama Berpuasa - Kenalah Sabar

Hi Korang,

Hari ni merupakan 1st day puasa untuk tahun ni. Pagi tadi sahur cornflakes dengan susu coklat je. Memang dah jadi rutin ktorg berdua ni. Mr Big kurang sket nak makan2 nasi pepagi buta ni kan. Aku pulak bukan jenis kaki sahur so itu je lah yang kitaorg bedal.


So masuk2 office pagi ni, ON apa yang patut, buat keje sket, bagi kucing makan then terus je ke Cyberjaya. Hantar kereta balik. Rasa sedih jugak nak tinggalkan WVD 865 tu kan. Yelah rasa cam dah keta sendiri. 


On the way balik office, bos call plak. Suruh cari bebarang hardware untuk project kat belakang site nie. Aku pi amik supervisor aku, terus ktorg pi shopping. Berejam gak lah mencari bebarang hardware ni kan. 


Dah abis shopping, masuk site belakang plak. Hah ko letak itu, susun ini, sambung sinun. Ermm memacam keje gak lah kena buat. Dah macam site worker pun ada kan. 

Then dah abis semua tu, barulah masuk office balik. Bukak pintu bilik, tup-tup ada meja dah berlambak2 folders kena review sebelum anto balik kat contractor. Aduh masak aku hari ni, so duduk bukak file satu-satu, review apa yang patut kan. 

Tapi baru je bukak file yang kedua, ingatan dah kurang plak coz dek letih ulang-alik kesana kemari duk dalam kereta je kan. So apa lagi rehat sekejap, update blog lah kan. Lagi menarik... hehehhehehe

Korang plak cam ne? Dugaan 1st day posa ni kan. Ada macam aku tak?


9 comments :

ShilaShower said...

buat masa ni, dugaan adalah mata nak juling tgk numbers banyak sangat. tak sabar tunggu 4.30 nak cau sin ci from opissss

madammondoq said...

wah.. hari pes pose dah letih dah kak.. huh.. i dok meeting je dr pg smpi tghari.. hehe..

Jard The Great said...

hehe... aku tak terbangun sahur.. dan ting tong da tenaga aku.

ehh.. gi tak ke hilton PJ hari neh?

alongxp said...

saye takde la camtu...just masuk lambat sbb tdo balik lpas sahur td...hahahaha... yg stressnye,80% blog2 yg sy blogwalking ari ni ade gamba makanan... pergh....

hazman aka species1980 said...

Alhamdulillah.... aku okey jee cuma berharap invitation buka pose tu biarla kena time aku free....ngeh3x...kalau tak buka pose kat opis je laaa

Bella Enveeus said...

Ohh sedih babai BMW.. Kalau i pun,mesti sekejap je ada mood kerja, teringat BMW punya pasal.. Hehehhee

KiD said...

aku?? hmmm.. macam nak maki orang aje.. hahahahaa

Outdoor Furniture said...

nice information.thanks for sharing this nice blog.

air conditioning uk said...

thanks for this amazing post.i like this blog.