Monday, October 10, 2011

Premiere Screening Of 'Real Steel', Thanks Tune Talk

Hi Korang,

Sabtu malam lepas, sempat jugalah aku dengan Mr Big dapat invitation dari Tune Talk dan Churp2 ke pratonton filem 'Real Steel' ni kat GSC Pavilion. 


Rupanya premiere screening untuk media dan Tune Talk user sekali. So ramai giler lah orang kat sini. Tak ramai blogger aku jumpa pun cuma Ella je sempat aku said hi to her.

So meh layan sinopsis filem 'Real Steel' nie ek:-



A gritty, white-knuckle, action ride set in the near-future where the sport of boxing has gone high-tech, “Real Steel” stars Hugh Jackman as Charlie Kenton, a washed-up fighter who lost his chance at a title when 2000-pound, 8-foot-tall steel robots took over the ring. Now nothing but a small-time promoter, Charlie earns just enough money piecing together low-end bots from scrap metal to get from one underground boxing venue to the next. When Charlie hits rock bottom, he reluctantly teams up with his estranged son Max (Dakota Goyo) to build and train a championship contender. As the stakes in the brutal, no-holds-barred arena are raised, Charlie and Max, against all odds, get one last shot at a comeback.



Bagi aku:

Real Steel ni merupakan filem futuristik yang aku cukup kagum. Ia berkisarkan dalam tahun 2040. Wow, cuba kalau aku dapat ke 2040 tu kan best. Lori je buruk but equipment dalam lori Charlie Kenton ni memang canggih. Filem kisah kekeluargaan, hubungan ayah (Charlie Kenton) dan anaknya (Max Kenton). Bagaimana minat mereka iaitu bertinju dengan robot boleh bersatu, walaupun berlainan pendapat dan selalu bertegang urat. Dapatkan robot comel 'ATOM' mereka ini menewaskan robot yang paling terkemuka dan paling canggih iaitu 'Zeus'. 

Aku kagum dengan aksi robot2 gergasi ini bertinju malah aku lagi kagum orang2 yang menghandle robot2 besi ini kan. Bukan setakat bertinju, berjoget pun boleh tau.


So macam biasa, Mr Big kasi 4.5/5 sebab dia kagum dengan aksi robot gergasi tuh.




So thank you to Tune Talk dan Churp2 for this special invitation nie. Yang best tuh, siap dapat pop corn dan coke lagi tau buat makan2 masa tengok 'Real Steel' nie.


Yang pasti sangat best!





4 comments :

hazman aka species1980 said...

pergh...pop corn besar tue....citer masuk aku punya list movie marathon senin depan ....yehaaa

madammondoq said...

esok layan The Thing pulak.. join tak?

ella said...

aritu nk ambk gmbr dgn akk sblm masuk hall tp ramai sesangat org sampai fuh kus semangat terus xjadi nk tggu dah.. hihihi

Kakiwayang said...

uu...memang best kot cite ni...kira yang terbaek la minggu ni, the thing tu cambest gak tapi tu remake je...so, Real Steel terbaek...suka pelakon Max tu sebab walaupun budak, tapi lakonan die best..kami pun ada wat review kat kakiwayang.com...