Monday, October 24, 2011

Masak2 Dengan Chef Florence Tan @ Restoran Rebung, Bangsar.

Hi Korang,

Weekend lepas aku dapat jemputan ke Sessi demontrasi masakan bersama Chef Florence Tan kat Restoran Rebung Bangsar. Sessi masakan ini adalah anjuran Majalah RASA dan BestariFood yang merupakan pengeluar produk masakan yang terkenal dengan perencah ayam goreng yang sedap sekali.


Aku pi dengan Zurie, salah sorang geng GTBMY kan. Saja nak kasi dia explore sket camne nak cover event kan. So sementara menunggu event start, kitorg mengexplore segala tempat kat dalam Restoran Rebung ni. Actually restoran in split into 2 tempat satu memang tempat dining hall yang  besar dan satu lagi untuk private2 function gitulah kan. Deco2nya menarik gak, more to barang2 lama dan antik. 

Simple je set demo ni kan

Bagus produk ni, marilah cuba kan

Pembantu Chef Florence dari Bestari Food

Ok event start dalam kul 11 cam tu coz dek menunggu peserta yang lambat kan. Janji orang Malaysia betul. Even Chef Florence Tan pun kul 9 pagi dah sampai tau. So marketing manager Bestari Food Mr Eddy, membantu Chef Florence memperkenalkan segala jenis produk perencah masakan keluaran syarikat nya.




So sambil memasak, Chef Florence sempat juga tanya2 soalan sambil bagi ktorg hadiah lagi. Best tu bertambah lah dapat produk Bestari ni kan. Dapat jugak aku hadiah kecik kan. Then ktorg di bagi rasa segala makanan yang di masak tadi. 

Ayam goreng ranggup

Aku sempat rasa ayam goreng spicy, cauliflower tempura dan cucur udang je. But totally sedap lah. memang ikut tekak aku lah kan. 


Ternyata memang aku gemuk kan hahahahahah

Sebelum balik, sempat jugak lah aku dan Zurie bergambar dengan Chef Florence Tan ni. Ala buat kenang-kenangan katanya. Bukan senang nak jumpa chef terkemuka ni kan.

Then, terus je ktorg pi collect goodies bag kemudian pi makan plak kat area dining hall kan.

Dapat ni dalam goodies bag

Ada resipi istimewa lagi disertakan jugak tau

So terima kasih kepada Bestari Food dan Rasa kerana bagi peluang kat aku untuk enchance lah skill memasak aku dengan produk Bestari ni dan juga many thanks to Restoran Rebung sebab bagi ktorg makan masakan kampong yang sangat pedas tapi sedap sekali.



9 comments :

Hazmin Hamudin said...

fuh..best betul kalau dapat join event ni kan..mesti pulang dengan tangan tak kosong beserta perut yang telah diisi..

POSH76 said...

ooo nila event sebelum avene tu yer...bessnyer dapat jumpa chef ni

madammondoq said...

wah.. semakin mantaplah ilmu masakan kak ina yek?

AyuArjuna BiGoshh said...

best dapat chef yang peramah .....makan kat rebung sedap kan..pernah try 2 kali :)

isabelle said...

marilah cubakan...

hahaha. very the like johan tau.

JMR said...

kihkih..

aku kalo tgk chef ni kat tibi sblm2 nih, mesti gelak sorg2..tak tao apsal..:-p

akuzle said...

sungguh lazat...sungguh enakkk...besh tuh dpt mkn air tgn chef mail n chef florence...

hazman aka species1980 said...

whoaa...lepas nie leh belanja aku makan cekodok la...hehehe

- zuriey - said...

kak..g ke ulangtahun rasa nanti. haritu lupa nak minta email diorang