Friday, October 14, 2011

Premiere Screening Of 'The Thing' @ GSC Mid Valley


Hi Korang,

Selasa lepas, sempat jugak lah aku dengan bodyguard pi melepak kat Mid Valley. Eh bukan suker2 lah but dapat tengok wayang free dari Nuffnang. Yabedabadu….

Ktorg sampai gak lambat sket lah coz aku duk layan citer karate kid dulu sementara tunggu Mr Big sampai umah kan. Sesampai je pi amik tiket dulu, si cantik manis Nuffies Anne Cheah setia menanti dengan tegarnya. Ingatkan nak pi beli Churpies Plushies tu tapi orang bukan main ramai kat kaunter Churp2 tu kan.  Singgah makan jap kat Pizza Hut, cuba try yang 10 lapis tuh. Ermm nanti lah aku citer ek.

Di sebabkan wayang ‘The Thing’ ni lambat nau start, maka sempatlah aku berborak2 Hamzah Ian, kawan Hamzah Ian (nanti ko komen link ko ek), Fara Eng, Chloe, Biskut Marie Lemau, Pen Merah, JMR, Awek Kg Pisang, Issac Tan dan ramai lagi lah bloggers yang ada. Citer2 gossip sket, event sket dan memacam lagi lah.

Cukuplah merapu pasal persatuan bloggers nie, meh layan sinopsis plak kan citer ‘The Thing’ ni.


Taking place three days before the events of the John Carpenter film,[5] paleontologist Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) is recruited by scientist Sander Halversen (Ulrich Thomsen) and his assistant Adam Goodman (Eric Christian Olsen) to join a Norwegian scientific team that has stumbled across a crashed extraterrestrial spaceship buried beneath the ice of Antarctica. They discover the frozen corpse of a creature that seems to have died in the crash eons ago.

inilah heronya, pompuan tau..

After recovering the creature in a frozen block of ice, they transport it back to their base and conduct an experiment which frees the alien from its frozen prison. Kate joins the crew's pilot, Carter (Joel Edgerton), to keep it from killing and imitating them one at a time, using its uncanny ability to mimic any life form it absorbs through digestion, and potentially reaching civilization.



Bagi aku :

Dia bukan citer horror but ala-ala thiller sket. Misteri di sebalik mahkluk dalam ais yang diorg korek dari dalam air beku kat antartika  ni. Masa menda tuh terlepas dari ais tu kan. Memang dah start seram2 dan mood bertukar jadi terperanjat2 sket dan mende tu start mengklon orang2 yang ada kat camp site, lagilah aku rasa cuak2 bila tengok filem nie. Berjaya ke tak pompuan saintis tu menyelamatkan diri dia ek?

Citer macam ni memang menyuruh aku untuk memikirkan endingnya, sejujurnya aku kena fikir dan bersoal jawab dengan Mr Big untuk conclusionnya.

So, macam biasa Mr Big kasi 2.5/5 je coz dia kata dia penat kena fikir kesudahannya.

Itu je, penat pi shopping buku kat BBW ni pun x abis lagi tau..



4 comments :

KiD said...

2.5.. aiyak!!!

madammondoq said...

awat nama i tak tercalon dalm tu kak?? uwaaaa!!! nangis.. sob.. sob...

JMR said...

aku suka gil ngn Kate tu..damn smart girl kan..dah tu cute lak..hahaha

kawn mejah tu si heidi syafiq tu ke yg ko maksudkan?

BISKUTMARIE(",) said...

sy bagi 3.5 bintang... citer agak mcm lambat tapi yg penting free huhu...