Tuesday, October 25, 2011

Belajar Jaga Muka @Avene Beauty Workshop

Hi Korang,

Lepas je dari main masak2 kat Restoran Rebung pagi tuh, aku dengan kelam kabutnya terus ke 2nd event plak. Nasib baik jarak dari Bangsar ke Jalan Yap Kwan Seng tu not so jauh sangat kan dan aku managed sampai lebih kurang 15 minit cam tu dengan kelajuan 90km/j je. Ok kan tak lah merempit sangat kot kan. 



Masuk2 je kat lobby Fullhouse Cafe ni dah nampak dah sign 'Avene Beauty Workshop' ni. Hah, lega pun belum start lagi. So cari2 tempat duduk, lagi terperanjat coz majoritinya female chinese kan. Sudah! aku sorang je melayu. Ermm tak per cekalkn hati duk dekat one of NN bloggers yang aku kenal lah kan. So duk diam2 je lah.


Semuanya putih belaka

Tengah duk layan FB kat IPAD, ada orang tegur plak. La rupanya Posh76, dia pun datang sorang gak. Sesama tak de geng kan. Disebabkn amoi NN blogger tu prihatin, dia dapat tukarkan meja ktorg jadi sebelah menyebelah. Ada pun geng, so borak2 lah sampai event start.

Actually Avene Beauty Workshop ini adalah untuk memperkenalkan produk Avene untuk Kulit Sensitif. Bagus tak? Aku memang dah tergolong dalam group ni so sememangnya sangat bersesuaianlah dengan aku. 


So event di mulakan dengan kata2 aluan dari Cheryl, Avene Senior Manager dan diikuti oleh Mr Avene's Trainer Mr. Damien Tavernier. Beliau menceritakan mengenai pelbagai jenis kulit sensitif dan cara penjagaannya dengan menggunakan produk Avene ni. Walaupun screen projector tu kecil nau rasanya disebabkan silau but aku still leh tangkap lagi apa yang dia cakapkan.

Avene Thermal Spring Water - sangat mujarab 

Abis dengan presentation, acara yang di tunggu. Test produk Avene ni lah kan. So ktorg dah di siapkan dengan sorang satu make-up station berserta produk Avene sekali. 


Teruslah ktorg di ajar cara menggunakan produk Avene ni kan.


Memula bersihkan muka

Sapu toner

then letak mask. 


Muka dah bersih

Seronok jugak muka dibelai2 gitu kan. Terasa begitu berharga plak kulit muka aku yang lebar ni kan. Lepas siap acara jaga muka tuh. 


Mix Grill Seafood


Ktorg di hidangkan dengan late lunch. Not bad jugak menunya. Eh, sebelum balik sempat lah bercamwhore kejap kan. 


Teman setable, Posh76


Dengan Shazwani Hamid


Sebelum balik, moh kite collect goodies bag dulu. Orang dah kasi free mestilah amik kan. Berguna oo produk2 nie, buat muka aku jadi bersih lah. Dapat aku rasakan.




So terima kasih to Avene for this educational event. Banyak betul aku belajar mengenai kulit muka ni kan. 


Lepas nie, agak2 aku dah boleh jadi skin analyst ek... hehehhhe



5 comments :

POSH76 said...

terer hang cepat hapdate yer.....cayalah mmg blogger tegar hehe

hanani said...

wow..bestnya ciklily dapat join event ni.. :) Salam kenal-kenal.. hehehe, first time kenal n jumpa u masa event lancome maqui tu.. :)

hazman aka species1980 said...

beb , mix grill tueu pandai yea ko susun kasi nampak menarik ...

Jaclyn [Yian] said...

Glad that you enjoyed yourself during the event! :)

Tahun depan mungkin ada lagi dgn tema lain! Hope to see you again soon! :)

mAa . LinA . azLinA . mAi . said...

kalau nak buat treatment wajah sendiri, bolehlah gunakan as beauty..

memang bagus..

boleh lawat http://kedaimysa.blogspot.com/..tq