Sunday, October 9, 2011

Gelora Dalam Kalbu @Astro Blogger MasterChef

Hi Korang,

Dengan semangat yang terberapa nak waja coz malam jumaat tu tidur lambat layan rugby, aku di temani dengan bodygurard aku yang terkenal melangkah kaki ke The Cooking House, Desa Sri Hartamas untuk pertandingan Astro Blogger MasterChef.

Oit MasterChef tuh, bukan calang-calang kan. 


Walaupun x pandai masak sangat aku ni, but still nak jugak cuba rasa masak depan public dan under pressure. Nasib baik Geng Tali Barut ado, Kak Ina dan Jejai kan. Lega sket.. Di tambah dengan Kak Jem yang buat lawak lagi. Kira ok gak lah


Dan paling seram sekali bila berdiri depan judge coz diorg ni yang merasa apa yang aku masak. Gile ko tak seram, semua rasa ada. Panik, berdebar dan nak terberak pun ado tau.


Ok, ini baru entry pertama. Lepas nie akan menyusul lagi entry pasal Astro Blogger MasterChef ni dengan gegambo sekali kan. Moga-moga jangan lah korang muntah dan loya ek.


Ok sedikit info pasal #MasterChef Malaysia. Baca tau..



Rancangan MasterChef Malaysia bakal mengegar dan akan mencipta fenomena. Jangan tak tengok dan follow maklumat dibawah nie..


Program title – MasterChef Malaysia

  • MasterChef Program Information - MasterChef TX will be starting from 22nd October 2011, every Saturday – Wednesday, 9.00pm. Master Class will be on every Friday, 9.00pm.
  • Program Channel – Astro Ria (Channel 104)

    ** Sila heboh-hebohkan ek..


    14 comments :

    Shahrul Hairy Shaharuddin said...

    memsak dibawah tekanan adalah AWESOME CLP! huhhu~ best la dpt mencuba.. =D

    Myvitrd said...

    Memang terbaiklah kak.. saya ingat Jejai dengan Kak ina je yg join sorry semalam buat entri kata 2 GTBC je yang masuk.. rupanya ada sorang lagi yang tertinggal.. hehehe

    hazman aka species1980 said...

    Pergh...tajuk macam telefilem siot.....

    kak ina kl said...

    memang bestkan lily...penuh dengan gelak ketawa kat belakang

    ♥MAMASYAZA♥ said...

    kalo akak, tak sanggup rasanya nak berdiri depan pengadil, lembik lutut ni ooo

    !! YaNa YassiN !! said...

    waaah,.. best nyer masuk masterchef,.. YY teringin tp malu arr,.. hihihihi

    transformed housewife said...

    Mcm terer je Lily masak. Tak sabar nak baca apa nama masakan tu.

    lagenda said...

    Aritu rasa mcm nak try tp bila dok pikir beratus2 kali, mak takooooooooooot!!

    Ahahahaha..lagi2 mengenangkan semua otai2 memasak join MC nih! Uiksss..idok la teman!

    Gud luck beb..

    JAI said...

    Terbaik lily..serius silap sikit kalo diperbetulkan memang selangkah ke final..huhu. Presentation memang ada kelasss ko

    aque said...

    fara nak tgok pic makanan....

    hehehhe apa2 pun chaiyok!! :D

    KiD said...

    hahaaaaa... udang masak ape tu yea??

    Lelord said...

    hehehehe teruja

    madammondoq said...

    oo.. camni ke entrynya?

    lina said...

    salam lily - tak sabar nak tahu cerita seterusnya...cepat tulis...n3 baru :)