Thursday, October 20, 2011

Aku Memang Kaki Buku

Hi Korang,

Korang rasa aku ni kaki buku tak? Ermm nampak macam nan ado kan but reality is aku memang book worm okeh. 


So last week sempat jugak aku dengan bebudak opis aku pi ke Big Bad Wolf Book Sale kat MAEPS Serdang ni kan. Nasib baik dekat je dengan Safari ek. 

Tengok siap duduk2 kan.

Orang punyalah ramai kan. Masa aku pegi tuh hari jumaat so memang ramailah orang pompuan kan. Orang lelaki melayu tak do pun coz pi solat jumaat lah kan. Bukan setakat orang pompuan je yang ada, bebudak kecik, orang tua, budak sekolah, orang separuh tua pun ada. Nampak dah rakyat Malaysia ni dah rajin membaca kan.

buku pasal nenek pun ada tau

Yang best tuh, buku-buku ni semua di import dari oversea dan harganya plak turun sampai 80-90% aku rasa. Yelah majoriti buku-buku cerita harga dalam RM8 je. Buku-buku masak start dari harga RM5 pun ada. Buku bebudak lagi lah murah kan RM3 pun ada aku perasan. Oit memang seronok lah.


Di sebabkan dengan masa yang tak cukup coz lunch hour yang singkat, aku cuma sempat sambar beberapa buku je. 1 buku masak, 2 buku citer dan 1 buku motivasi. Tak perlah janji ado kan.

Ermm mintak ada lagi book sale macam ni lagi ek. Suker betul lah aku. Dapat aku penuh kan book self aku yang baru je beli ni kan





7 comments :

Bardboo said...

best ny la kalo dpt pg ke sini..

BeaN MorENo said...

akupun dah tak tau mana collection buku aku beb

isabelle said...

aku jugak yg x pegi.huhu

p/s:
sapa buatkan header tu. lawa la (sori aku ketinggalan)

the::bored::sha said...

mak ai cik lily murah ler tu kalo rm5..rm8..kalo asya ada chance nk crik buku utk baby..huhuhu melentur bulu biarlah dr rebungnyer...kan?

mrs adam said...

saya pergi ptg jumaat,dalam kul 4,patut tak jumpa ciklily.huhu

hazman aka species1980 said...

hurmmm.... aku time skolah je rajin baca2x buku nie...start masuk keje ...bila baca skit je dah terus mengantok....

KiD said...

muka buku ada taK? hehehee