Monday, May 31, 2010

Hari Susu Sedunia Di Pavilion-Penat Betul lah!

Morning Korang,

Terlambat update plak pasal hari susu nie. Semalam merupakan Hari Susu Sedunia. Eventho tarikhnye jatuh 1hb June 2010 tapi sambutan dibuat pasal hari semalam.

So dengan penat tak abis dari Digi Break Event Party, ktorg gagahkan diri bangun awal lagi untuk event nie. So sampai Pavilion dalam kul 9.40am camtu, nasib baik parking kete kat Grand Millennium tu, so dekatlah sket.

Lautan Manusia

Dapat no.

Sampai2 je, aku tengok ribuan manusia dah membanjiri dataran depan water fountain nie. Pelbagai rupa dan bangsa ade. Dari yang secomel2 baby sampai ke veteran2 atuk nenek pun ada, semata2 nak memeriahkan acara yam-cha susu beramai2 nie. Aku pun sibuklah cari registration counter dia, memang banyak tapi counter bergerak. Selepas register, kami diberikan nombor untuk ditampal dan juga goodies bag. Wow, sukanya.

Majlis pelancaran start dalam kul 11am. Bayangkan ktorg beratur selama 1 jam. Tapi tak per seronok, perhatikan ragam manusia yang ada kat situ sambil dihiburkan MCnya oleh Sharizat. Ala korang mesti kenal lah, artis okeh!.La sebab apa kene beratur ek? Rupanya ada live telecast from TV3 ermm patut pun.

Apa lagi bila MC start kira je, terus cucuk straw kat kotak susu then yam-cha reramai. Seronok oo minum reramai nie kan. Ktorg di bekalkan lagi dengan sekotak susu low fat untuk yam-cha nie, so tambah lagi susu dalam perut aku nie. Memang cuci abislah perut nie. Lepas abis acara, ktorg diberikan sijil MBR untuk event nie. La tambah lagi koleksi sijil aku ek, takper2 leh tunjuk time interview keje nanti kan.

So ktorg pun startlah bergerak ke booth yang disediakan. Sambil tengok2 sambil bercamwhore ok. Di antara yang aku jumpe adalah :

Amber Chia

Shasha Basher

Hah, Kak Red pun ada okeh! So sempatlah gossip2 sket kan.

Wah, terasa cam artis plak. Semalam pun glamour pun tak abis lagi. Tambah plak ari nie.

Goodies Bag - I like!

Apa-apa pun event susu nie memang best. Walaupun penat tapi seronok k!

TQVM Dutch Lady, aku membesar bagai johan dengan kamu!

p/s: alamak, entry untuk Digi Break Event Party lom buat lagi! So tungguuuu...

19 comments :

Sendra said...

jeles betul bila tengok korang pergi event2 camni tw..ciss..tak adil..kamu semua rumah dekat2 situ..orang johor nak naik sana selalu penat woo..haha

helena's said...

alah.tak dpt pegi.terus dapat sijil kan>?huhu syoknye..
kakak nak gamba eh..hehe@

CikLilyPutih said...

@Sendra
ala jgn jeles, cepat2 pindah ke KL okeh!

CikLilyPutih said...

@Cikhel
ha lah trus dpt sijil, senang betul!
gambo! ermm lom edit lagilah. nantilah ek tak pun bg email, k lily anto gambo awak je dulu

makdara terdiva said...

huwa bestnye...i minum susu atas gnung jerr last week..

A-Y-I-E said...

Wahhh.. cemburunya aku sebab bila ada event sahaja blogger-blogger mesti join.Korang tak kerja ke?Full time blogger ek???

Btw, inilah blog saya BLOG A-Y-I-E

Matjoe said...

jenuh oii beratur sejam. mmg payah skit laa kalau ada anak kecik. best laa susu free

Mommyyus said...

waa..betul2 minum susu ni. sihat dan kuat! banyak betul aktiviti..

CikLilyPutih said...

@Makdara
atas gunung? lagi hebat!

CikLilyPutih said...

@matjoe
memang pun beb, nasib baik ko x pi memang penat tapi berbaloi lah

CikLilyPutih said...

@ayie
partime blogger je. lagi plak blog pun ikut suke je.. jgn jeles tau

CikLilyPutih said...

@Yus
ala tetiba je tergatal nak pi, kalu tak terbungkang tido kat umah lah jawabnya

||| PöJìé PööH ||| said...

Tak nampak pun!
Benci la xdpt susu sekaton!
dapat sekotak jer
menci!

Love,
PojiePooh Abdullah

Liza said...

mmg tringin sgt pegi, tapi tak sihat ler pulak

mama tisya said...

rmi sgt org smp tk ternmpk pn saper2 blogger yg kenal..tp best kn dpt susu free & dpt goodiesbag...

CikLilyPutih said...

@Pojie
k lily pun dpt sket je. tipu ar

CikLilyPutih said...

@K liza
tak perlah maybe next time ade lagi kot.

CikLilyPutih said...

@Mamatisya
ermm best kan dpt dpt brg free kan!

enyheartsdiamond said...

bestnya dpt bergambar dgn amber chia n shasha bashir yg cun tuh!