Tuesday, May 11, 2010

KakiKu Ada Air-Con

Salam Korang,

Pagi nie aku pergi kerja dengan lajunya. Berlumba-lumba dengan bajak2 yang besau kat Kajang Silk tadi.

Maklumlah setiap hari Selasa, bos aku ade meeting dgn Consultant. So segala mak nenek surat2 cinta, surat2 saman aku kena siapkan sebelum dia pergi. So far semalam aku dah siapkan segala-galanya tapi ada plak yang tertinggal lagi.

Dalam kereta nie, tetiba terasa macam sejuk je. Padahal belum bukak air-con lagi. Ermm sambil bercakap oh agaknya baru lepas service kan, mestilah sejuk. So dah jauh sket, bukaklah air-con. Oit apsal kaki sejuk tetiba plak nie. Tengok air con meter ok je. Ala tak perlah, lagi sejuk lagi best.

So sampai office, ambik segala barang yang patut, terus keluar. Perasan lagi, kenapa kaki nie sejuk lagi. Bila tengok bawah :

Korang jangan gelak plak kan. Baru perasan sebelah kaki pakai selipar sebelah lagi pakai crocs. Ah sudah, nasib baik mamat2 technician yang lalu lalang kat parking nie tak perasan, kalau tak mampus aku malu siot.


Cepat-cepat bukak bonet kereta, cari kasut yang sesuai. Ermm lega sket, ada kasut nie. Terus tukar. Hah baru cantik sket. Kalau tak, mampus aku kene gelak dengan bebudak kat opis nie.

Tengah cari-cari kasut terpandang plak kasut mr Big nie. Kelakar kan. Macam kasut nak pi diving kan. Tapi itu kasut jejalan.

Nielah akibatnya asyik nak berangan je kan,

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta

Ke jalannya..

Padan muke aku!

31 comments :

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hakhak
.comel jerr
.ekekkekke!

my.mastura said...

laa haaaii..lawak nyer...hehehhee

eh, cantik la kasut awal yg biru, kuning tu..i likkee!!

CikLilyPutih said...

@Fat
itulah akibat berym sampai pagi. cam nie lah

CikLilyPutih said...

@my.mastura
hehehe kelakar kan.
kasut tu mr big kasi masa b'day aritu. susah nak dpt dah limited edition. lagipun nak jadi ballerina x dpt so dpt kasut pun jadilah

BeaN MorENo said...

ini baru lawak!!!hak3...

mrs adam said...

hahhahaha.lawak di tgh hari.sebab tgh baca entry ni tgh hari.hehe,nasib baik la ciklilyputih ada kasut spare dalam kete.

Little Mama™ said...

kih..kih..kih..sakit perut gelak..okeh..dah ..dah puasa mana leh gelakkan orang.. lariii

ashikin said...

nasib baik aku tak nampak... kalau tak. aku le org pertama yang guling2 depan ko.

Lady of Leisure said...

haha kelakar kasut tu mcm kasut berenang ekekek

noor afzan said...

sebaik de kasut extra..
tapikan..
klau pakai pun ok what..
pesen baru tuh cik lily..
haha..

ciklily rajin2 kan la amik award dari saya yea..
klik url ni..
http://noorafzan.blogspot.com/2010/05/nice-bloggers-award-diterima.html

CikLilyPutih said...

@Bean
memang lawak, aku byk berangan kot!

CikLilyPutih said...

@Bean
memang lawak, aku byk berangan kot!

CikLilyPutih said...

@Bean
memang lawak, aku byk berangan kot!

CikLilyPutih said...

@Fida
hah itulah, memang lawak. x sangka boleh jadi cam tu plak

CikLilyPutih said...

@K Ros
ooo gelak kan kite. kasi sket pahala puasa tu tau

CikLilyPutih said...

@Ashikin
k shikin memang, saje jelah tu kan

CikLilyPutih said...

@LoL
memang kasut tu kelakar, tapi geli nampak pakai coz nampak semua jari2 tau!

CikLilyPutih said...

@Afzan
trend? takper2 nanti cuba gak lah
award? akan diambil nanti tau!

cikgadis said...

eeeeeee..geli a tgk pic last tu
haha :p

best x pakai kasut last tu?
mcm pelik ja
huhu

CIK NANA said...

Lawak la cik lily nie.
Tapi kasut adidas sgt cun!
:)

Matjoe said...

adehh, bad shoe day. hik2

Puan Isah said...

Hi!
Ini mesti tersangat sibuk dan mengejar masa :p
Baik bukan nak gi dinner kan?

I enjoyed reading your post, keep it up! And thanks for sharing the story.

I have a blog award awaiting for you, please check it out at my blog, will be so happy if you accept :)

Nice to know you!

CikLilyPutih said...

@Cikgadis
kasut tu selesa tapi gelilah. bile tgk jari2 tuh ek

CikLilyPutih said...

@Matjoe
hah itulah. padan muke aku kan!

CikLilyPutih said...

@Cik Nana
TQ, kasut tu memang cantik tapi kene jaga betul2 sebab material nie smooth sgt lah

CikLilyPutih said...

@Puan Isah
TQ coz suker2 lepak baca bebelan saya. nanti saya jawab tag awak tu

(alamak, byknya tag nak kene buat weekends nie ek)

Fid said...

kakak pun pernah pakai selipar pi opis tapi sib baik dua sama
maka kakak pakai je la sbb dalam kilang pakai yg lain hahahaha cuma time balik segan seh aku pakai selipa jamban!

AA said...

cantik kasut penyelamat itu. kasut mrB tu dipanggil kasut jugak ye?

CikLilyPutih said...

@K Fid
selipar jamban? lagi kagum tuh!

CikLilyPutih said...

@AA
TQ TQ, kasut mrbig tu memang kasut. dia beli online dari US. sebab tu tak de kat m'sia nie

nadnye said...

kawan saya pernah kena camnie,mmg lawak sampai cari kasut semula tak jumpa tapi kan kasut adidas tu cun weii...