Saturday, May 29, 2010

Free Chocolate Buffet Di Beryl Bangi.

Morning Korang,

Chocolate buffet? biar betul ek. Ditambah lagi free plak tu. Oit mane nak dapat ek? Mulanya aku pun tak tau, tapi bile lepak2kat blog Pojiepooh baru perasan pasal makan chocolate free nie.

So aku pun pi lah dengan mr Big, ala dekat je dengan umah ktorg nie. Sebelum nie memang tak tau pun kilang Beryl nie kat sini. Sampai tu dah hujan rintik2, so kenalah lari2 anak sket.

Kilangnya boleh tahan besar jugak. Aku ingat bila time hujan2 nie tak ramailah orang, ya allah ramai gile manusia nak masuk ke kilang nie. Memula kene register dulu, then baru dapat masuk. Tapi sebelum nak ke buffet tu kenalah beratur dulu kan. Then bile dah sampai time baru lah dapat merasa buffet tuh.

So korang layan2lah gambo nie ek.

Nie time nak beratur, mak ai ramainya.

Kat dalam lagi ramai kan.


Aku yang dah penat beratur

Nie minah potong barisan, tengok control ayu lah kononkan.

Nielah chocalate buffetnya

BAnyaknya chocolate kan.

Nie chocolate yang dapat.

Sukerati dpt makan chocolate

Di dadaku ada hatimu.

Hahahaha hatimu akan ku makan.

Kalau korang beli pun ada gak. Tapi aku rasa harga lebih kurang dengan kat luar je, tapi boleh dapat quantity yang banyak lah. Aku malas nak amik gambo tempat yang diorg jual2 tuh, coz terlampau ramai orang sampai nak masuk pun payah.

Ini lah serba sket pasal chocolate buffet nie, hopefully dapat gak bagi info kat korang yang nak pi kan. Pesanan penaja baik bawak payung coz bangi nie tiap2 petang hujan. Kalau ada anak yang demam tu takyah nak bawak, korang bukan pun bukan boleh bawak kereta masuk kawasan kilang tuh. Parking luar, jauh plak tuh coz kete banyak.

22 comments :

Aus MeLankoLik said...

ade je surpeise dalam blog ni , hahhak . tapi yang tak best nye tak pernah share ngn kitorang , cuma share gmbr je , hahahak .

Hidayah Ismawi said...

Free chocolate!?! Where was I?? Uhuhu

noor afzan said...

dapat sikit je ek coklatnya..
ingatkan leh amik sukati..
hha~

isabelle said...

uuu..jelesnya.
tapi kalo pun dekat shah alam ni kilang tu, harus aku x pegi...sebab nak handle adam dlm big crowd gitu..phew!
tapi bagus la ada snap gmbr minah potong queue tu..hehe

MAMASYAZA said...

kalo anak2 akak dpt pegi tempat camtu...sah2 terjerit jerit tengok coklat yg byk camtu

Liza said...

nasib baik ler tak brape minat cekelat. anyway, dah email the invite to you yer...

M!Er4N said...

mieran pun g gak ari kelmarin..huhu

chybee said...

wah choc! bestnye!!! nak jugak! hihi

CikLilyPutih said...

@Aus
ala dpt share gambo je lah kan. nka ajak korang susahlah gamaknya

CikLilyPutih said...

@hidayah
la tak tau ke!

CikLilyPutih said...

@Afzan
itulah psl dahla kene beratur panjang plak tu.

CikLilyPutih said...

@Belle
nasib baik adam tu dah beso, ade plak yg dtg tu siap bawak stroller bagai. yang anak demam pun ade gak dtg

CikLilyPutih said...

@Mamasyaza
biasalah nama pun bebudak kan.

CikLilyPutih said...

@K liza
la tak minat ke? rugi ooo. invitation dah dpt, maybe pegi kot.
thks

CikLilyPutih said...

@meiran
time awak pegi tu ramai tak?

CikLilyPutih said...

@chybee
la kenape x pi?

Matjoe said...

wow bende makan ko semuanya free

lina said...

adeh..terlupa la pulak...dh mabil alamat semua..tp terlupa ni baru perasan..

||| PöJìé PööH ||| said...

Dpt cinonet jerrr choc dia?
Nasib baik xpi, klo idak wat rugi duit tol n duit minyak jer..
Beli sndiri sudeh!

Love,
PojiePooh Abdullah

mrs adam said...

wah bestla ciklilyputih amik gambar minah potong barisan dan blogkan!tak suka org potong barisan.xde manner

ummikhayra said...

wah... bestnya... banyak giler coklat2 itu... kalau g mesti lupa daratan... :P

Anonymous said...

Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!