Wednesday, May 12, 2010

Mana Budi Bahasa Orang Kita?

Salam Korang,

Malam tadi lepas makan sambil tengok Leverage, mr Big cerita kisah yang berlaku kat bank dia tadi.

Ceritanya cam nie:-
Dalam pukul 2pm semalam, dia kene entertain satu customer nie. Lelaki melayu dalam lingkungan umur 37 tahun cam tuh.(based on NRIC mamat tuh).

MrBig : Ye Encik, boleh saya bantu?
Lelaki : Saya di suruh officer tingkat atas untuk jumpa dengan you pasal opening account nie.
MrBig : Current ke Saving Encik?
Lelaki : Current Account
MrBig : Ok, sila isi form.
Lelaki : Oh, saya dah isi tadi kat atas. Ini dia.
MrBig : Ok, saya perlukan nama introducer dan RM3000.00 untuk bukak account nie.
Lelaki : La ye ke? tapi Ms A cakap, tak payah. Turun bawah untuk sign2 form je. Lagipun loan saya dah approve pun. Tinggal bukak account.
MrBig : Tak boleh la cam tu Encik, procedure tetap procedure. Encik kene ikut gak.Kalau tak pun Encik bukak saving account je. RM250 je.
Lelaki : (mula berkasar sambil bersuara kuat). Tapi Ms A tu yang cakap sign2 je. Ini bukan salah saya. Lagipun saya dah banyak saving account, buat apa nak bukak bebanyak nie.
MrBig (masih bersabar) Memang saya tak boleh tolong Encik nie. Still kene ikut procedure gak.
Lelaki : (bercakap sambil menjerit,yg semua orang pandang) Saya tak peduli, saya nak bukak jugak Current Account nie. Apa punya bank lah nie. Itu tak boleh, ini tak boleh.
MrBig : Ok, saya akan panggil Ms A tu turun, dah explain dengan Encik pasal hal nie.

Mr Big dah panas hati, terus dia call si Ms A.

MrBig : Ms A, ini ada customer jerit2 sama saya untuk bukak itu Current Account tapi tak mau kasi fees. Dia kata you cakap tak payah kasi fees plak
Ms A : Aiya, saya cakap bukak Saving saje sebab mau trransfer dia punya loan.
MrBig : Berapa dia pinjam? RM100K ke?
Ms A : Tak delah. RM10K.
MrBig : Alamak, itu pun dah kecoh ke? You turun sekarang, settle nie hal. Kalau saya settle hah, dia terus pergi hospital punya lah.
Ms A : Ok ok, saya turun.

So sementara tunggu Ms A turun,

MrBig : Hah, Encik awak tunggu Ms A turun untuk settle, tolong tunggu kat sofa sane ye.
Lelaki : Uisk berlagaknya. Macam bagus sangat.
MrBig : (Dah mula nada kuat) Encik ambik name tag saya nie, pergi report kat Manager saya sekarang. Cepat saya nak tengok. Pergi2.
Lelaki : Ermm tak perlah. (Muka dah bersalah)
MrBig : La kenape? Takut. Berani kerana benar Encik. Takut kerana salah. Kalau tak nak report tak per, cuma saya nak pesan, kita orang melayu nie kaya dengan budi bahasa tapi encik nie dah hilang budi bahasa ke?
Lelaki : (Terus diam membisu)

Seketika Kemudian, mrBig nampak Lelaki tu tengah beratur bukak Saving Account.Hahahaha tergelak2 mrBig tengok Lelaki tu. Itulah jangan nak berlagak sangat katanya.

Gunakanlah bahasa kebangsaan kita
Marilah amalkan ramai2
Bahasalah menyatukan kita semua.....

30 comments :

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.dah la nk buat loan
.pastu nk belagak
.pukul kang
.ekekekke!

mrs adam said...

owh sangat suka aksi MrBig suh amik IC dan report kat manger.hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul betul betul..bahasa jiwa bangsa

ingatkan loan 100k eh..upenye 10k aje..tapi berlagak pulak..aduhai..tula org me..layu

MAMASYAZA said...

biasa la tu, selalunya org melayu gak la yg buat mende2 camtu, tanpa usul periksa main marah-marah camtu ja, sungguh kuwang hasammmm

toughcookie said...

lempang je dia.

hehe...

Lady of Leisure said...

bagus sound dia mcm tu org takde budi bahasa ni kene kasi ajar sama dia skit kan..

||| PöJìé PööH ||| said...

Itu ler..
Kdg² org kiter nih blagak lebih, xtau ler nape..
Bukan depa xtau budi bahasa tuh apa bajet bagus..
Sabar jer la.. Saya nih dah masuk 4 tahun keje ngn customer, faham dah perangai depa..
Always nk menang..
Actually customers not always right!

Love,
PojiePooh Abdullah

Hanz said...

Lily, dia rasa dier dapat RM10K dah banyak sangat duit dier..tak sedar ker itu loan? mua-ha-ha..cenggini punyer orang pun ader ;8P~~

Aidi-Safuan said...

la, tuh mrbig ke? lelaki tuh aidi-safuan la sebenarnyer. :P

CikLilyPutih said...

@Aidi
ko biar betul? x kan laki k lily ko tak kenal? lempang kang?

CikLilyPutih said...

@Fat
hah itulah. jom kite cari mamat tu hahhaha

CikLilyPutih said...

@mrs adam
dia memang cam tu, memang berani kalau bende2 salah nie

CikLilyPutih said...

@rose
itulah kan, nak cakap cam ne ek. org kite tuh

CikLilyPutih said...

@mamasyaza
apa boleh buat, dah keje kan. kenalah sabo

CikLilyPutih said...

@Juan
kalau i dah kene dah mamat tuh

CikLilyPutih said...

@LoL
orang kite memang cam tuh!

CikLilyPutih said...

@Pojie
itulah sapelah yg glamerkan tagline customer always right tu ek! nak kene nie

CikLilyPutih said...

@Hanz
even sejuta pun jgnlah berlagak, itu semua pinjaman je kan

Huda said...

oh. macam ni rupenye kalo keje melayan public. huhuhu tak sanggup~

Anonymous said...

i suka cara mrbig balas mcm tu.wahahaha.syabbash mere betti..

-isabelle

Alynn Notnot said...

gila kurang ajar mamat tu. haish

CikLilyPutih said...

@Huda
cam tulah, setiap customer lain plak perangainya

CikLilyPutih said...

@ALynn
memang kurang ajar pun tau!

CikLilyPutih said...

@Anony-Belle
memang patut pun mamat tu kene cam tu

Fid said...

hambikk ko kena sebijik!!!

Aus MeLankoLik said...

hahahahak , rase lah dia , lenkali tampar je , hahaahak

AA said...

syabas mrBig kerana tidak bersabar.

CikLilyPutih said...

@Fid
memang padan muke dia

CikLilyPutih said...

@Aus
bukan setakat tampar je, kaki2 pun kasi sekali

CikLilyPutih said...

@AA
ermm sekejap je dia sabo tuh!