Thursday, May 13, 2010

Awas! 2 Beradik Dikehendaki Untuk Rawatan

Salam Korang,

Aku boleh terlupa nak cerita pasal kisah nie. Masa cuti hari tuh, atas dasar sayang dan cintakan haiwan berbulu nie aku & mrBig bawak si Abang + Kakak Ning ke Klinik Haiwan dekat-dekat umah mak aku nie.

Ala bawak pi klinik kerajaan je, senang kurang orang.

Service yang ditawarkan, murah plak tu

Bukan apa, si Abang tu dah start batuk2 plak. Tapi yang kelakarnya bunyi batuk dia sebijik macam orang, terperanjat plak masa memula aku dengar tuh. Yang Si Kak Ning plak, nak bawak pi bagi injection jangan beranak je. Maklumlah betina kan, pembersih dan lincah plak. Kang asyik kena attack je dengan kucing2 yang lain.

Korang tengoklah aksi-aksi semasa kejadian ini berlaku :

Kemana lah kita nak di bawak nie ek dik? Kata Abg Ning

Si pencinta kucing yang setia, mr Big bukan main sayang dengan 2 beradik nie

Tengok bila kena cucuk, diam je

Ah, kene urut-urut sket untuk legakan rasa sakit tuh.

Hah cianlah dah lembik2 + longlai bila balik. Dalam kereta senyap je 2 beradik nie. Sampai umah, lepaskan diorg nie trus tido bawah katil. Aku perasan dah petang baru nampak muka 2 beradik nie,menjerit nak makan.

Kau ku cinta

Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..

Seronok plak nyanyi2 lagu nie lah ari nie

4 comments:

CatlinaFly said...

kalau lily duk johor, leh bwk jumpe sy ke hehehe :)..btw, sy dah review, sila ambil badge tempek kat side bar & kalau nak tolog promo buleh jugak hehehe

http://makanmakanbycatlina.blogspot.com/2010/05/food-blog-review-no-3-cik-lily-putihs.html

mrs adam said...

saya takut kucing!huhu

Matjoe said...

pinjam kucing jab. hasanah nak bermain2

Lady of Leisure said...

hahah comelnya dua2 dalam cage dok tertanya ke mana kita nak dibawa ni yek?:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails