Showing posts with label Melaka. Show all posts
Showing posts with label Melaka. Show all posts

Wednesday, February 17, 2016

Lepak Dengan Sedara Mara

Hi Korang,

Cuti raya cina kat panjang yang amat kan..

So aku pun amik kesempatanlah balik kampung since Mr Big ada KTM Bikerz Ride ke Pantai Timur, kali ni malas aku nak ikut sebab jauh plak kan. 

Ok lets balik kampung

Dengan jem teruk dan banjir teruk di Melaka baru-baru ni, selamat aku sampai rumah dan siap tolong mak aku bersihkan sungai belakang rumah ek. 

anak sedara aku duk bantai makan gegula rare ni je

Esoknye plak ktorang ke wedding cousins ktorang alah dekat-dekat situ gak, so share-share kete je pi, sampai sana jumpa plak sedara yang lelain apa lagi kecohlah sekampung ek

tengah bosan time ni

dengan anak sedara comeyyy

baru abis makan, lepak dulu

Sementara nak tunggu pengatin sampai, apalagi bergambar beramai-beramai untuk kenang-kenangan lah, kemudian update kat facebook la ek hehehehe ikut trend terkini katanya.

acik saya, orang rawang ni pandai masak laksa penang sedap

kudap-kudapan lepas makan, cakoi pepanassss

pompuan-pompuan je yang over bergambar ni

Ktorang lepak sampai petanglah borak memacam topik.

Ok pengantin sampai

ambik dari tepi je, kang kene marah dengan official photographer plak

tak de majlis tepung tawar pun, just bersalaman dengan pengantin



Sket je gambar pengantin sebab memasing sibuk nau berborak hal dunia.

ini baru suku, kalau full mesti tak muat frame kan

Itulah sekali sekala lepak dengan sedara mara memang seronok wei...


Friday, April 10, 2015

Mati Itu Pasti

Hi Korang,


2-3 hari ni kurang update coz ada family matters sket

Jangan selalu ingat kita punya banyak masa..
Ingatlah mati itu tiada syarat tua dan mati itu tiada syarat sakit
Mati itu menjengah tanpa mengira waktu..


Al-fatihah 

kepada arwah nenek yang kembali ke rahmatullah pada 7th April 2014. Semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang yang beriman..

So life must go, be positive ye..

Cik Lily terfikir : jangan terlalu bersedih kan, nanti semua kerja tak jadi..

Monday, January 6, 2014

Berhoneymoon Di Philea Resort & Spa, Ayer Keroh Melaka.

Hi Korang,

Lambat sket citer pasal percutian dihujung minggu ktorang 2 hari 1 malam di hotel yang bertaraf lebih daripada 5 bintang pada aku lah kan.

Kite citer overall pasal resort Philea & Spa ni dulu ek, lepas tu baru citer yang lelain.


Memang tak sangka dalam kawasan Ayer Keroh yang pesat membangun ni ada satu kawasan yang cukup indah dan cantik ala-ala di Eropah gituh.

Ktorang sampai sini just nice before 2pm. So sementara tunggu blogger lain sampai lepak-lepak sambil ktorang dihidangkan welcome drinks dan wet towel untuk sejukkan muka. Semua guest yang check in di sini dapatlah. Ini memang one of diorang punya service.

blogger tian chad pun ade gak


Ini adalah buggy yang bawak ktorang ke bilik. Sebenarnya bukanlah jauh mana pun but ramai orang cakap naik buggy ni macam naik roller coaster. Memang ye pun, sangat awesome. Terkekek ktorang ketawa.

Pavilion Room  - tolong bergambo sat Mr Big ek


Philea Suite - orang honeymoon duk bilik ni

Once masuk je dalam kawasan resort Philea ni, erm kagum sekejap. Memang memang sangat cantik. Dalam resort Philea, ada 3 jenis bilik iaitu Pavilion Room (180 bilik), Philea Suite (19 bilik) dan Royal Villa (2 rumah 2 tingkat).

Mehlah aku bawak melawat sekitar resort ni ek.

waterfall - boleh bergambo tapi x leh swim ye

area bilik macam kat oversea resort ek

swimming tunggu aku datang

tak boleh nak sesat ek coz guide ni ade disepanjang jalan

lobby lepak-lepak

tempat breakfast

Sangat cantik uols, tak terkira cantiknya. Rasa kalau boleh nak tiap-tiap minggu datang lepak kat sini, memang peaceful lah.

depan bilik ktorang

Actually ktorang dijemput untuk merasai Romantic Vacation Package 2014 bagi pasangan baru kahwin untuk menikmati honeymoon mereka. Alah pasangan yang dah lama kahwin cam aku ni pun boleh jugak enjoy.

Ok, now gambo dalam bilik plak

sayang plak nak tidur ek...



lepas makan ramai berendam dalam swimming pool ek, tapi muat ke nak masuk 2 orang ni kakakakaka

Yelah tempat best, bolehlah mood romantik tu dipanjang-panjang kan. So haruslah ada bunga, candlelight dinner dan memacam yang romantik lah.

Pakej termasuklah:

Minimum 3 nights’ accommodation with complimentary room upgrade to Philea Suite

Daily breakfast in the privacy of your suite

Welcome fruit platter, bottle of sparkling juice, honeymoon cake and flower petals d├ęcor in your suite

Complimentary daily-refilled mini bar offerings

‘Ikan Bakar’ dinner at Umbai with complimentary return transfer
Romantic and private candlelit dinner

Entrance tickets to the Taman Mini Malaysia cultural park for 2 persons
Couple in-room massage

Return airport transfers (KLIA – Resort – KLIA / KL Hotel)

Terms & Conditions ● 3 days advance booking is required ● Extension night at RM350 nett per room with breakfast for 2 persons ● Full pre-payment is required upon reservation

Tapi korang kalau more info about this pakej just call je +606 289 3399 or email resv@phileahotel.com.my



Pada malam candle light dinnernya ktorang di hidangkan menu-menu yang ala-ala romantika di amour. Just dinner depan bilik je sambil di dendangkan dengan lagu-lagu romantik. Siap ada pelayan lagi akan serve setiap hidangan.



Pink romantic prawn bed of poached plum tomato, gratin mozzarella cheese green crips sald on citrus shallor dressing


roulade leg of chicken stuffing farce accompanied baked creamy pumpkin cannelloni herbs pimentos sauce

or


pan seared atlantic white cod fillet lap of vegetable ratatouille saffron foam reduction


distinction sweet gourmet warm chocolate volcano, glutinous layer screw pine essence layer tiramisu & apple pie

*food photo cilok dari blogger issac.net (dah mintak permission dulu tau, gambo aku lesap plak tetiba)


So nyanyilah sambil makan tu ek, sambil bercamwhore berdua je hahahahha

ok orang nak makan ni ek

Itu je yang sempat aku sharekan dalam entry Romantic Vacation Package 2014 ni. Ada lagi banyak pakej untuk kita enjoy bila berada di sini. So stay tune untuk next entry coming up. Tak kan nak citer semua dalam 1 entry, muak karang korang membaca ni.



Apa pun terima kasih kat Philea Resort & Spa for this special weekend gateaway untuk ktorang. Memang sangat awesome percutian di sini. Rasa macam tak nak je balik.

Alah kalau nak bercuti bawak family lagi best coz tempat ni sangat sesuai gak untuk family ye.

So stay tune for other entry ye, ek ada lagi sambungannya tau..

Wednesday, September 11, 2013

LUX Media Trip Ke Casa Del Rio, Melaka


Hi Korang,

Hari tu aku dah citer pasal LUX Fine Fragrance Workshop kan, now meh kita sambung sket media trip ke Casa Del Rio Melaka.

amik dari dalam bus, tu yang jadi biru tuh

Mintak maaf bebanyak ye, coz aku letak banyak gambar dalam entry ni. Sudilah kiranya korang menengok ye.

ini kad bilik saya

Bloggers tak ramai pun cuma dalam 8 orang je, the rest tuh reporter, journalist dan photographer dari media lain. Kitaorang bertolak dari Menara TM dan sampai ke Melaka dalam kul 1.30pm cam tuh.

kat bawah ni



Cantik betul hotel Casa Del Rio ni, pemandanganya indah wei. Mengadap Sungai Melaka. Boleh nampak memacam kat seberang tuh kan.





Since bilik belum siap lagi, meh makan dulu di Barrio Cafe di ground floor hotel ni. Bila masuk je, rasa terpegun kejap sebab apa, konsep cafenya ala Morocco. Dengan perabutnya, aksesorinya ermm terkesima kejap.

Sudah jangan fikirin abang.. mari makan. Korang layan je gegambar makanan ni ek.

pinggan pertama


setempayan kopok!





Terbaek kan.




penyejuk tekak ooo

dengan illy comel

Lepas lunch ni, start registration. Siap dapat SPA appointment card lagi. Yesza, barulah dapat manjakan diri tanpa gangguan.

Ni dia bilik aku untuk 2 hari ni.

katil beso bagak tau..



sambil mandi boleh tengok tv



Lagak dan gayanya seperti Tuan Puteri dari negara pasir dua butir kan. Sangat menenangkan, senyap dan sunyi tapi tak sepi.


Kul 3.00pm aku naik ke Satkara SPA di tingkat 3.






Aku dapat treatment traditional malay body massage selama sejam. Walaupun kuat tukang urut tu buat but langsung tak rasa sakit malah rasa best plak, siap tertidur-tidur bagai ye.





Lega sungguh lepas SPA, balik bilik. Enjoy the momments duk dalam bilik tuh.

Then bersiap untuk ke workshop dan dinner with Fazura. Untuk citer workshop, korang just baca kat cara buat parfume ni.


Abis workshop, ktorang terus ke Ballroom KD Hang Tuah.


Bila masuk-masuk ktorang di sambut oleh Fazura sendiri tau. Masa dia salam tu memang tak perasan until bebudak ni cakap kat aku yang tu Fazura. Dia memang friendly dan sempoi sangat tapi anggun ya ampun.


Terus je start launching varian mandian badan LUX ni oleh orang kuat LUX dan juga Fazura.




Best sangat coz tak ramai photographer so senang ambil gambar, siap boleh delete dan snap balik hehehehhe


Ini merupakan pemenang best dressed dan best instax photos. Congrats tu them tau.


Abis event, ingatkan nak berjalan ke Hard Rock Melaka dengan media lain tapi disebab geng Butterfly team ajak borak-borak kat lobby so ktorang lepak sampai tengahmalam. Banyak gak citer yang aku dapat tau kan.


Naik bilik bukannya tidur pun, lepak dalam bathtub mandi dengan itik comel. Kemudian tu baru tidur.


Esoknya pagi aku dah bangun bukan apa, coz dah biasa kan. Golek sana sini dan terus je mandi. Siap then terus turun breakfast.




Hah ko, my heavy big breakfast. Terbaik ooo. Makan jelah keja aku.




Bayangkan dari kul 8.30am sampai kul 10.30am, duk bertukar meja je breakfast sana sini. Kejap dengan orang ni, kejap dengan orang tuh. Bertambahlah kaffein dalam badan.





Naik bilik, kemas apa yang patut. Ermm rasa sedih plak nak tinggalkan bila mahal ni. Rasanya tak mungkin aku ke sini lagi yelah harga biliknya yang tak sanggup nak sebut kan, tapi kalau client ajak apa salahnya. Haruslah tak lepaskan peluang.




Anyway terima kasih bebanyak kepada PR team dan LUX itself coz been pampering us selama 2 hari ni. Cakap je semua dapat. Rasa bertuah betul lah.


Ermm tak sabar balik tu nak bershowering dengan mandian LUX lah...