Monday, January 6, 2014

Berhoneymoon Di Philea Resort & Spa, Ayer Keroh Melaka.

Hi Korang,

Lambat sket citer pasal percutian dihujung minggu ktorang 2 hari 1 malam di hotel yang bertaraf lebih daripada 5 bintang pada aku lah kan.

Kite citer overall pasal resort Philea & Spa ni dulu ek, lepas tu baru citer yang lelain.


Memang tak sangka dalam kawasan Ayer Keroh yang pesat membangun ni ada satu kawasan yang cukup indah dan cantik ala-ala di Eropah gituh.

Ktorang sampai sini just nice before 2pm. So sementara tunggu blogger lain sampai lepak-lepak sambil ktorang dihidangkan welcome drinks dan wet towel untuk sejukkan muka. Semua guest yang check in di sini dapatlah. Ini memang one of diorang punya service.

blogger tian chad pun ade gak


Ini adalah buggy yang bawak ktorang ke bilik. Sebenarnya bukanlah jauh mana pun but ramai orang cakap naik buggy ni macam naik roller coaster. Memang ye pun, sangat awesome. Terkekek ktorang ketawa.

Pavilion Room  - tolong bergambo sat Mr Big ek


Philea Suite - orang honeymoon duk bilik ni

Once masuk je dalam kawasan resort Philea ni, erm kagum sekejap. Memang memang sangat cantik. Dalam resort Philea, ada 3 jenis bilik iaitu Pavilion Room (180 bilik), Philea Suite (19 bilik) dan Royal Villa (2 rumah 2 tingkat).

Mehlah aku bawak melawat sekitar resort ni ek.

waterfall - boleh bergambo tapi x leh swim ye

area bilik macam kat oversea resort ek

swimming tunggu aku datang

tak boleh nak sesat ek coz guide ni ade disepanjang jalan

lobby lepak-lepak

tempat breakfast

Sangat cantik uols, tak terkira cantiknya. Rasa kalau boleh nak tiap-tiap minggu datang lepak kat sini, memang peaceful lah.

depan bilik ktorang

Actually ktorang dijemput untuk merasai Romantic Vacation Package 2014 bagi pasangan baru kahwin untuk menikmati honeymoon mereka. Alah pasangan yang dah lama kahwin cam aku ni pun boleh jugak enjoy.

Ok, now gambo dalam bilik plak

sayang plak nak tidur ek...



lepas makan ramai berendam dalam swimming pool ek, tapi muat ke nak masuk 2 orang ni kakakakaka

Yelah tempat best, bolehlah mood romantik tu dipanjang-panjang kan. So haruslah ada bunga, candlelight dinner dan memacam yang romantik lah.

Pakej termasuklah:

Minimum 3 nights’ accommodation with complimentary room upgrade to Philea Suite

Daily breakfast in the privacy of your suite

Welcome fruit platter, bottle of sparkling juice, honeymoon cake and flower petals d├ęcor in your suite

Complimentary daily-refilled mini bar offerings

‘Ikan Bakar’ dinner at Umbai with complimentary return transfer
Romantic and private candlelit dinner

Entrance tickets to the Taman Mini Malaysia cultural park for 2 persons
Couple in-room massage

Return airport transfers (KLIA – Resort – KLIA / KL Hotel)

Terms & Conditions ● 3 days advance booking is required ● Extension night at RM350 nett per room with breakfast for 2 persons ● Full pre-payment is required upon reservation

Tapi korang kalau more info about this pakej just call je +606 289 3399 or email resv@phileahotel.com.my



Pada malam candle light dinnernya ktorang di hidangkan menu-menu yang ala-ala romantika di amour. Just dinner depan bilik je sambil di dendangkan dengan lagu-lagu romantik. Siap ada pelayan lagi akan serve setiap hidangan.



Pink romantic prawn bed of poached plum tomato, gratin mozzarella cheese green crips sald on citrus shallor dressing


roulade leg of chicken stuffing farce accompanied baked creamy pumpkin cannelloni herbs pimentos sauce

or


pan seared atlantic white cod fillet lap of vegetable ratatouille saffron foam reduction


distinction sweet gourmet warm chocolate volcano, glutinous layer screw pine essence layer tiramisu & apple pie

*food photo cilok dari blogger issac.net (dah mintak permission dulu tau, gambo aku lesap plak tetiba)


So nyanyilah sambil makan tu ek, sambil bercamwhore berdua je hahahahha

ok orang nak makan ni ek

Itu je yang sempat aku sharekan dalam entry Romantic Vacation Package 2014 ni. Ada lagi banyak pakej untuk kita enjoy bila berada di sini. So stay tune untuk next entry coming up. Tak kan nak citer semua dalam 1 entry, muak karang korang membaca ni.



Apa pun terima kasih kat Philea Resort & Spa for this special weekend gateaway untuk ktorang. Memang sangat awesome percutian di sini. Rasa macam tak nak je balik.

Alah kalau nak bercuti bawak family lagi best coz tempat ni sangat sesuai gak untuk family ye.

So stay tune for other entry ye, ek ada lagi sambungannya tau..

8 comments :

Kisah Si Dairy said...

wau...memang santek tempat dia...nanti nak ajak husband kalau balik melaka...

Amanda Suria said...

siyes..i is jeles..

Nad MamaZN said...

Alahai bestnya...
Teringin nak p

hazman aka species1980 said...

wow.... yang bilik tidur rose petal memang sungguh romantik laaa

Ibu Siti said...

syokla la hai...rasa nak beli 1..hahaa..

syafiq jaffar said...

Berpa bajet ni kak utk book

@kutopsecret (Dahlia) said...

Knp dapat katil single2..tak bestnye...dah la mood honeymoon

faeizah said...

Bestnye kan..sy btul2 tgh nk survey hotel mne best n lain dr lain. Nak tye..kolam renang die cm air tjun ye..leh mndi kan..utk anak..sbb x nk cri pool..nak cri mcm sungai2 la