Sunday, January 12, 2014

Menu Makan Tengahari Orang Kampung



Hi Korang,

Weekend ni tak de kat rumah, ktorang balik kampung jap.

Event event gak kan, family jangan dilupa.


Masa sampai tuh, mak aku tengah masak plak. Apa lagi, cepat-cepat tolong apa yang patut. Yelah sekali sekala kan. Agaknya dah lama tak makan masakan mak, apa lagi Mr Big terus cakap terus hidang je lah dah lapar.

Mehlah intai sket apa yang mak aku masak


Ikan Tenggiri Masak Asam Pedas


Kerang Rebus


Salad Tahu dan Telur Simple

Alah masak simple-simple je kata mak aku. Janji kenyang, tak yah makan mahal-mahal macam aku selalu makan tuh. Aik mak aku ni, dia stalk instagram aku ke ek? Hehehehhe tergelak Mr Big dengar.


Sekali sekala makan sekeluarga ni best kan, ayah aku siap makan bertambah-tambah nasi dibuatnya. Berselera katanya..

Anyway,

              Selamat Hari Minggu Korang....

7 comments :

Amanda Suria said...

masakan kampung dan makanan mak masak adalah sesuatu yang nikmat kan...

Syuhada Baharudin said...

sedapnya lauk, cik lily..meleleh tgk asam pedas..

Eliss Mie said...

kalau simple2 tu yang buka selera. hebat menu kg mak kau siap salad bagai yer :)

hazman aka species1980 said...

Kalau makan kat umah parent memang selera makan bertambah je kan....

Mak Lagenda said...

eh lily!! Apsal menu kita samaaa je..tenggiri asam pedas tu! sama cam menu mak jugak

Err..JMR pun mkn asam pedas ikan tenggiri kat PD last wiken aritu tau!

ha ha ha..musim ikan tenggiri jd lauk gamaknya

:)

Kisah Si Dairy said...

bila makan ramai2 ngan family..masa tulah semua masakan rasa sedap walaupun ikan bakar cecah asam pedas...sedapnya...

msredcheesecake said...

waa... nak kerang rebus tu...