Wednesday, January 29, 2014

Makan Di THE GRATO (Italian & Western Food) Seksyen 3, Bangi

Hi Korang,

yeah makan-makan lagi.

Aku suke bila citer pasal makan coz for me makan tu sangat menyenangkan fikiran, mengurangkan stress bila tension kan.

Untuk hilangkan stress penat aku buat tender last week, aku cam biasa akan mengheret kesayanganku Mr Big ke tempat makan yang tak pernah di cuba.


Now malam tu ktorang ke THE GRATO kat Seksyen 3 Bangi.

Aku memang tak tau pun kewujudan kedai ni until Mr Big pi anto motor service kat situ, masa accident hari tuh. Rupanya kedai motor kecik tuh sebaris je kedai makan ni.

Lepas maghrib, terus je ktorang ke sini.

Orang tak ramai lagi, so malas nak duk kat dalam ktorang duk kat luar. Best gak duk luar ni, angin sepoi-sepoi bahasa gituh.

Menunya simple je tak banyak mana pun, itu yang aku suka coz tak delah pening kepala nak memikio apa nak makan.

Sudahnya ktorang pilih ni

Classic Lamb Chop (RM12.90)

Aku tak rasa coz aku bukannya makan kambing, so Mr Big sental abis-abisan lah. French friesnya ranggup sampai ktorang tambah order lagi untuk french fries tau.

Linguine Meatballs (RM8.90)

Daging meatballnya tak delah besar penumbuk pun but just nice dengan tekak aku. Sos tomatonya tak delah masam mane kan.

Homemade Lasagna (RM11.90)

Sangat suka yang amat, coz garing kulit atasnya tapi bukan hangus ye. Isinya padat dan sosnya pekat. Bukan macam yang aku buat hari tuh.


Drinks amik fruit punch. Hah fruit punch sangat, sebenarnya air carrot uolls. hahah pada muka aku ingatkan orange + pineapple. tertipu mak noks.


Keseluruhan, ermm amat sesuai dengan tekak ktorang. Aku rasa makanan kat sini lebih sedap daripada kat kedai western kat Seksyen 9 tuh. Ops tak leh sebut nama kedai bahaya. Yelah korang ni kan percaya cakap aku, kang aku cakap kedai tu tak sedap dah korang tak nak pi.


In terms of harga, sangat murah oooo. Aku suka oooo dahlah sedap dan murah plak tuh. Kalau setakat western food sepinggan RM13.00 kebawah bagi aku murahlah. Unless kalau korang pi makan kat western restaurant macam TGIF, Chills tu kan, haruslah harganya sepadan dengan makanan nya.


untuk info pasal restoran ni meh check it out FB The Grato yek


The Grato
No.12 Jalan 3/7 
Seksyen 3, Bangi Perdana 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor 
*Shoplots berhadapan Surau Bangi Perdana.

ISNIN hingga SABTU (5:30 petang hingga 11:00 malam) 
TUTUP PADA HARI AHAD

Apa lagi moh terjah la ye...

By the way, ini bukan jemputan food review ye. Ni aku yang nak pi makan, so segala info dalam ni ikhlas dari aku + Mr Big. Sekarang ni ramai nau cakap aku tulis dah tak genuine dah. Mak sedey wokeh...

17 comments :

Akeyla Azmi said...

weeee :D
Sangat murah and ofcs sedap gila dak? Hehehehe <3333
thankssss cikwhitelilyyyy hihi

cart kartika said...

wow, mcm best.. boleh la try nanti ! :)

hazman aka species1980 said...

Hurmmm.... whoaa...itu dah jadi cam tohmahan beb....sedih pulak aku dengar tanggapan cenggitu

Anak Perak said...

pergghh! tengok gambar pun dah menyelerakaannn....

Dyah said...

Tengah lapar, tengok makanan lagi lah lapar...

Rawlins GLAM said...

Memang best makan sini Cik Lily
Nie kedai kawan saya
Thanks review
Hewhehehe

yana_popeye said...

GRATO ni kdai kawan saya . saya sendiri tak sempat lagi nak singgah kedai dia . bila cik lily buat review camni , buatkan kita rasa nak datang sekarang jugak ! heheh tapi jauhhh

ikhwan abdkahar said...

hye. saya pekerja grato, mengatakan bahawa. jadual da tukar. isnin - khamis start 12.30tgh/hari hingga 11 malam. n jumaat - ahad akan bermula dari pukul 5ptg - 11.30 malam. tq. n sila datang lagi. anyway, cuti ahad itu bukannya tetap. itu atas pertindihan cuti raya cina. supplier sumer balik beijing. haha.. thanks. -ikhwan

CikLily Putih said...

@akeyla
memang sangat sedap tau..

CikLily Putih said...

@cart kartika
sangat sedap mengikut tekak saya yang luas nie..

CikLily Putih said...

@hazman
biasala hidup sebagai seorang celebrity blogger memang cam ni kakakka

CikLily Putih said...

@anak perak
emy, baik ko pi cuba...

CikLily Putih said...

@Dyah
lapau na ke? mohla kite pi makan sekali ek...

CikLily Putih said...

@rawlins
la ye ke? sangat sedap betul tau...

CikLily Putih said...

@yana popoye
kedai kawan awak? la bestnya. mintak dia banjer ek

CikLily Putih said...

@ikhwan

ok akan di update kat blog nanti ek..

CeritaMama said...

Aduss... Cik Lily.. terkeliur sgt2 tengok gambar meatball yang Cik Lily post nie.. fuhhh.. Thanks for sharing