Showing posts with label Western Food In Bangi. Show all posts
Showing posts with label Western Food In Bangi. Show all posts

Wednesday, January 29, 2014

Makan Di THE GRATO (Italian & Western Food) Seksyen 3, Bangi

Hi Korang,

yeah makan-makan lagi.

Aku suke bila citer pasal makan coz for me makan tu sangat menyenangkan fikiran, mengurangkan stress bila tension kan.

Untuk hilangkan stress penat aku buat tender last week, aku cam biasa akan mengheret kesayanganku Mr Big ke tempat makan yang tak pernah di cuba.


Now malam tu ktorang ke THE GRATO kat Seksyen 3 Bangi.

Aku memang tak tau pun kewujudan kedai ni until Mr Big pi anto motor service kat situ, masa accident hari tuh. Rupanya kedai motor kecik tuh sebaris je kedai makan ni.

Lepas maghrib, terus je ktorang ke sini.

Orang tak ramai lagi, so malas nak duk kat dalam ktorang duk kat luar. Best gak duk luar ni, angin sepoi-sepoi bahasa gituh.

Menunya simple je tak banyak mana pun, itu yang aku suka coz tak delah pening kepala nak memikio apa nak makan.

Sudahnya ktorang pilih ni

Classic Lamb Chop (RM12.90)

Aku tak rasa coz aku bukannya makan kambing, so Mr Big sental abis-abisan lah. French friesnya ranggup sampai ktorang tambah order lagi untuk french fries tau.

Linguine Meatballs (RM8.90)

Daging meatballnya tak delah besar penumbuk pun but just nice dengan tekak aku. Sos tomatonya tak delah masam mane kan.

Homemade Lasagna (RM11.90)

Sangat suka yang amat, coz garing kulit atasnya tapi bukan hangus ye. Isinya padat dan sosnya pekat. Bukan macam yang aku buat hari tuh.


Drinks amik fruit punch. Hah fruit punch sangat, sebenarnya air carrot uolls. hahah pada muka aku ingatkan orange + pineapple. tertipu mak noks.


Keseluruhan, ermm amat sesuai dengan tekak ktorang. Aku rasa makanan kat sini lebih sedap daripada kat kedai western kat Seksyen 9 tuh. Ops tak leh sebut nama kedai bahaya. Yelah korang ni kan percaya cakap aku, kang aku cakap kedai tu tak sedap dah korang tak nak pi.


In terms of harga, sangat murah oooo. Aku suka oooo dahlah sedap dan murah plak tuh. Kalau setakat western food sepinggan RM13.00 kebawah bagi aku murahlah. Unless kalau korang pi makan kat western restaurant macam TGIF, Chills tu kan, haruslah harganya sepadan dengan makanan nya.


untuk info pasal restoran ni meh check it out FB The Grato yek


The Grato
No.12 Jalan 3/7 
Seksyen 3, Bangi Perdana 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor 
*Shoplots berhadapan Surau Bangi Perdana.

ISNIN hingga SABTU (5:30 petang hingga 11:00 malam) 
TUTUP PADA HARI AHAD

Apa lagi moh terjah la ye...

By the way, ini bukan jemputan food review ye. Ni aku yang nak pi makan, so segala info dalam ni ikhlas dari aku + Mr Big. Sekarang ni ramai nau cakap aku tulis dah tak genuine dah. Mak sedey wokeh...

Thursday, November 22, 2012

Wadihana Islamic Steakhouse @Bandar Baru Bangi

Hi Korang,

Memang tanpa was-was lagi kalau nak makan steak kat sini. Yelah kedai orang Islam.

Last week sepatutnya ktorg nak pi makan kat Little White Café but boleh dia tutup plak. Ishkk terus blank dibuatnya coz tak de back-up nak dinner apa.


Lalu lalang depan jalan beso ni ternampak plak Wadihana Islamic Steakhouse ni. Apa lagi malas nak fikir panjang, terus park kereta dan masuk. Orang tak delah ramai sangat but majority table penuh gak lah.


Belek menu dari depan ke belakang dan malas nak fikir lagi ktorg bedal je ni.

Fried Calamari
oklah but tepung tebal sangat. Sotong kecik je

Aku punya Fish and Chip
Sos cicah tu sedap, tartar sos ada campur dengan bahan lain sket. Tepung kat ikan tu tebal gak.

Abang beso punye Rib Eye Steak
Dia suka coz dagingnya lembut, portion pun tak de lah banyak macam TGI Friday. Sos sedap tapi sikit

Ini air aku tapi aku terlupa apa nama, maklumlah dah haus time so bedal je lah. Sedap gak ada rasa ribena dan soda.

Korang nak pi rasa boleh lah ke sini. Walaupun ramai dah tau kedai ni, tapi aku nak bagitau gak kat ner tempatnya

Wadihana Islamic Steakhouse
25, Jalan Medan Pusat 2D,
3B Curve Business Park,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan
Tel : 03-8926 4546

Nak kata sedap sangat tu tak de lah, but just nice rasanya. Sesuailah dengan tekak orang melayu, nak pedas, nak manis, masin kan. Harga pun not bad. Sebab tu sepanjang masa je kedai dia penuh orang makan.

Bila tulis entry nie tup-tup jadi lapar plak so apa lagi jom makan. Yeah!


Friday, March 9, 2012

Western Dinner @ Red Card Cafe, Bangi


Hi Korang,

Kan semalam Hari Wanita. So macam aku cakap kitchen closed coz si bini ni balik dah lambat then feeling2 diva tak nak masak kan. Terpaksalah si laki ni bawak pi makan kat luar.


Tempat yang dipilih alah dekat-dekat dengan umah je. Malas nak jalan jejauh. Tetiba tekak Mr Big nak makan western plak. So ktorg ke Red Card Cafe kat Bangi Seksyen 3 ni.



Ermm ramai jugak orang masa ktorg sampai but nasib baik ada meja nak duduk. Nampak sangat orang Bangi ni suka makan western kan. 

Ktorg makan simple-simple je. Ni lah


Salisburry Steak as Appetizer - Mashed potato dengan daging burger di curah dengan gravy. Sedap gak


Mr Big punya Lamb Chop - Nampak kesan-kesan grill. Lembut dagingnya. Medium done. 


Bini pemalas punya Chicken Chop - Tup-tup nak makan ayam plak, walaupun dah niat dalam hati nak makan pasta sebelum sampai kedai kan.


BBQ Gravy memang diorg asingkan coz kita boleh tuang ikut suka tekak kita kan. 


Blackberry Grande dan Venti - Hah ko sedap k. Ribena pure di tambah dengan longan yang banyak dan sejuk gila tekak.


Overall not bad jugak western food kat sini. Just nice dan harga pun berpatutan gak tak delah mahal sangat kan. Boleh diterima akal lagi. Tak kan ari-ari nak makan Tony Romas, Chillis dan TGIF kan. Ubah lah sket selera makan western food kat local shop kan.

Korang nak pi, ermm check it out here


Red Card Cafe
No. 26A Jalan 3/70,
Seksyen 3 Tambahan,
Bandar Baru Bangi,
43650 Selangor
Bussiness Hour : 5pm - 12am (Monday Close)


CLP notes : Aku memang suka cari kedai yang celah-celah umah orang. Boleh tengok umah cantik-cantik dan beso-beso kat Bangi ni.