Thursday, November 22, 2012

Wadihana Islamic Steakhouse @Bandar Baru Bangi

Hi Korang,

Memang tanpa was-was lagi kalau nak makan steak kat sini. Yelah kedai orang Islam.

Last week sepatutnya ktorg nak pi makan kat Little White CafĂ© but boleh dia tutup plak. Ishkk terus blank dibuatnya coz tak de back-up nak dinner apa.


Lalu lalang depan jalan beso ni ternampak plak Wadihana Islamic Steakhouse ni. Apa lagi malas nak fikir panjang, terus park kereta dan masuk. Orang tak delah ramai sangat but majority table penuh gak lah.


Belek menu dari depan ke belakang dan malas nak fikir lagi ktorg bedal je ni.

Fried Calamari
oklah but tepung tebal sangat. Sotong kecik je

Aku punya Fish and Chip
Sos cicah tu sedap, tartar sos ada campur dengan bahan lain sket. Tepung kat ikan tu tebal gak.

Abang beso punye Rib Eye Steak
Dia suka coz dagingnya lembut, portion pun tak de lah banyak macam TGI Friday. Sos sedap tapi sikit

Ini air aku tapi aku terlupa apa nama, maklumlah dah haus time so bedal je lah. Sedap gak ada rasa ribena dan soda.

Korang nak pi rasa boleh lah ke sini. Walaupun ramai dah tau kedai ni, tapi aku nak bagitau gak kat ner tempatnya

Wadihana Islamic Steakhouse
25, Jalan Medan Pusat 2D,
3B Curve Business Park,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan
Tel : 03-8926 4546

Nak kata sedap sangat tu tak de lah, but just nice rasanya. Sesuailah dengan tekak orang melayu, nak pedas, nak manis, masin kan. Harga pun not bad. Sebab tu sepanjang masa je kedai dia penuh orang makan.

Bila tulis entry nie tup-tup jadi lapar plak so apa lagi jom makan. Yeah!


7 comments :

Mr & Mrs Sallehudin said...

Rib eye tu nampak best.. :)

transformed housewife said...

nak kena cuba jugak ni.

Cik Nurul Siezuka said...

Sedapnyerrrrr.. :)

SURIA AMANDA said...

nampak menyelerakan...

hazman aka species1980 said...

first time datang aritu makan kue teow dia jee.....okey gak...nantilah aku cuba menu lain pulak

Sharidawati Shahrudin said...

nyummyyyyy

cheeze maz said...

sedapnya, jemput cuba sos cheese keluaran akak. sebiji mcm sos cheezy wedge KFC.

Oh ya salama kenal & salam ziarah,

datang dengan click G +1, diharap sudi datang ziarah kembali ke blog cheezemaz.blogspot.com dengan G +1 juga.