Thursday, November 8, 2012

Suen Jewellers Hi Tea Party

Hi Korang,

Aku memang tak de knowledge langsung tentang diamond jewellery ni, may be sebab harganya yang amat menakutkan dan menggegarkan jantung bila menengoknya kat Habib. 


Tapi bila dapat invitation ke Suen Jewellers Hi-Tea Party ni rasanya persepsi aku salah mengenai kedai jual berlian ni.

Party ni di adakan especially for bloggers je tau untuk memperkenalkan pelbagai jenis koleksi diamond yang terdapat dalam Suen Jewellers ni. Tak ramai pun dalam 10 orang camtu, exclusive sangat.



So sesampai je kita mengenjoykan diri makan dan minum teh/kopi dulu sambil di temani oleh Ms Kat Leong, orang yang expert dalam Suen Jewellers ni. Mana tak expert kalau dah keje sini hampir 15 tahun kan. 



Beliau duk cerita kat ktorg latar belakang Suen Jewellers yang dulunya dari The Carat Club, the owner Ms Lee Sze Suen, Suen Diamond Collection dan memacam lagi lah. Kira cam santai gituh, borak-borak sampai makan-makan.


Kemudian ktorg di bawa melawat beberapa koleksi diamond di bawah Suen Jewellers ni. Di antaranya iaitu SUEN, The Love Diamond dan dua lagi di bawah jenama kristal Perancis, LALIQUE dan DAUM.



Ini di antara Koleksi LALIQUE dan DAUM

pantang jumpa cermin betul

Hah ko rambang mata dibuatnya. Memang sangat cantik dan menarik rekaannya. Yang best tu plak, koleksi ni di reka hanya satu dalam dunia. So memang tak dapat kat tempat lain lah sangat exclusive kan.


Lepas tu plak, ktorg ke bangunan sebelah untuk tengok koleksi The Love Diamond and SUEN ni. Kat sini lagi esklusif, orang kata tempat mak datin duk lepak-lepak tengok barang kemas.


Serious ko memang a few mak datin tengah duk enjoy pilih barang kemas berlian ni. Bestnya lah kan. Cuma kalau aku cam tu, haruslah enjoy dibuatnya.

Mr Big, I nak yang ni boleh tak?

Yang ni pun, boleh ek

Best kan bila dapat cuci mata tengok barang-barang kemas ni, terus terbuka hati nak simpan duit beli berlian ni.

Tengok seronok pilih2x cincin ni

Kat tangan ni lebih RM25k wokeh!

Ni yang best ni, ktorg dapat cuba koleksi cincin-cincin diamond dalam koleksi SUEN ni. Terus kerumun table ni kan. Cuba yang mana satu pilihan hati. Cincin yang cantik haruslah harga pun cantik kan hehehehehe



Cantik kan dia ni pakai, maklumla leher jinjang

Tengok harganya tak boleh tahan ooooo

Lepas tu plak, ktorg dapat mencuba ‘ZODIAC COLLECTION’ yang terbaru ni. Ada motif ayam, katak, ular, gajah, naga, bufferfly, tupai dan memacam lah. Cantik-cantik plak tuh. Geram mak noks!


Sebelum balik tu, ktorg dibekalkan ewah di bekalkan plak. Bukanlah it’s a gift to everyone. Ktorg dapat special thumbdrive yang di reka khas untuk ktorg dari LALIQUE. Hanya 10 je dalam dunia tau dan jugak special manisan dari Marco Bicego specially imported dari Italy. Ouch bangga sangat wokeh.


Anyway thanks to Ms Kat Leong, Chyi Ming dan Tammy for this intimate session untuk ktorg ladies yang comel-comel ni. 

Kalau korang nak singgah sini pun boleh jugak, ini alamatnya :

SUEN Jewellers Sdn Bhd 

No.119, Jalan Maarof,
Taman Bangsar,
59000 Kuala Lumpur.

Contact: 603-2284 8618
Fax: 603-2284 8663



Hopefully ada lagi exclusive invitation lagi dari SUEN JEWELLERS.



8 comments :

SURIA AMANDA said...

x bleh tahan tgok cincin yg cik lily minat tu..coz i pun jadi terminat sama...

- zuriey - said...

wow..untung la 10 blogger tu

Ma'am IEDA said...

saya cuma ada 1 diamond. yang ala-ala diamond, banyak...heheee...

boni kacak said...

ada seludup keluar sikit tak??hahahaha

hazman aka species1980 said...

cantik betul bekas goodies dia tue... anyway skang nie mesti senang skit kan bila ko snap gambar ngan kamera PINKY tu kan...kualiti pun nampak bagus

Sherry said...

Wow amazing party!! So good u get to try

Pink Lavender said...

i like cicncin yg gambar sensorang tuhh...ala2 cin2 kawen i lak(perasan xhengat...)

makneng follow u
jom follow makneng...:)

missyblurkit said...

quite a lot of designs...ada yang plain. ada yang funky...