Monday, November 26, 2012

Shopping Hasil Laut Pulau Pangkor Dan Lumut

Hi Korang,

Citer outing kat Lumut tu tak abis lagi tau. Ni ada sket lagi sambungannya.

Mahu berkenalan? kena tanye abang saya dulu ek Mr Big dan citamok ye

Ramai yang tau kalau pi Pangkor or lepak kat Lumut je, tak sah kalau tak beli hasil-hasil laut diorg ni kan. Ktorg pun tak ketinggalan gak, maklumlah murah katanya.

mana satu nak pilih ni ek

Meh tengok sini

abalone original, mahal tu

ikan bilis banyak jenis

keropok sotong

keropok warna-warni

perut ikan

sotong kering

udang kering

Ini plak jajan yang ktorg beli buat kudap-kudapan dalam kereta on the way balik KL harituh.

jajan ikan

murah-murah ooo

Betul tak apa aku cakap ? Daripada nak beli sket je, ntah apa-apa yang aku beli. Naik angin Mr Big asyik duk bawak kuar masuk wallet dia kan. Alah dia gak yang makan semua ni nanti. Aku tukang masak je.

boleh rasa secara FREE lagi tau

Korang pun kalau ke sini memang boleh tergoda dibuatnya. Dah lah murah boleh dapat dalam kuantiti banyak plak tu, siap boleh tawar harga lagi.

Cuti-cuti sekolah ni confirm ramai ke sini lah.


7 comments :

Amanda Suria said...

X Sabar nak pi Pangkor end of next month..

Sop said...

harga di pangkor lebih murah berbanding sebelah lumut.. kalau gi kilang dia lagi murah kot..
hari tu x sempat singgah walaupun dah lalu.. hehehe

TheJessicat said...

Lumut! :D Banyaknye seafood! Hope u had a great time dear!

Cik Nurul Siezuka said...

Dah lama tak makan benda2 dari hasil laut camni..

Ma'am IEDA said...

memang wajib shopping tu semua kalu ke pangkor or lumut. our last trip to Pangkor pun gitu gak. Shopping punya shopping sampai x muat... heheee

Anonymous said...

Kedai lg murah berbanding kilang x caya try compare..kilang lg untung klu jual kat supplier (kedai)..klu jual kt orang perseorangan untunh sikit je

Marina mohd. yusof said...

Pm lala kering