Thursday, November 1, 2012

Beli Pinggan Mangkuk Mahal Secara Ansuran Mudah

Hi Korang,

Online shopping macam dah jadi trend nowdays. Ade je shopping blog duk sibuk promote sana sini. Majoritinya duk menjual baju, suar, aksesori, kasut yang mostly untuk orang pompuan cam kita ni kan.


Tapi pernah tak korang dengar orang jual pinggan mangkuk ONLINE dan boleh ANSURAN MUDAH plak tu?

Memang tak la kan tapi ada ok. 

Ye memang ada, dan aku dah cuba pun beli pinggan mangkuk ni. Ingat brand cikai ke Alo brand CORELLE wokeh. 


Aku syiok browse kat FB ni, tup-tup terpandang ada satu fanpage ni yang jual pinggan mangkuk online secara ansuran mudah. Yelah kalau nak kuar duit sekelepuk memang kena ikat perut la kan. Tapi dengan Kak Wanny ni korang boleh buat payment 4 kali + 1 deposit. Normally dia memang mintak deposit RM100 untuk first month dan the rest of the month just bank-in dalam account dia.

Once dah abis bayar, baru dia hantar barang. Cepat gak aku dapat barang tuh. 

Bisnes cam ni based on trust, so far belum pernah lagi aku dengar yang Kak Wanny ni miss hantar barang lagi. Tapi ada plak duk tipu dia, cian plak aku dengar. Kak Wanny ni, orangnya ok. Kalau korang lambat bayar or tak cukup duit bulan tu, cakap dengan dia yang korang tak leh bayar, dia boleh give and take tapi jangan tipu lah ye.



Korang mesti teringin tapi tak mampu nak beli sekelepuk bolehlah check it out kat fanpages Kak Wanny ni ye. Selain dari pinggan mangkuk brand CORELLE, PYREX, CORNINGWARE, periuk belanga imported,  branded handbag, jam tangan pun dia ada jual. Korang browse je kat photo album dia, pilih yang mana berkenan dan startlah urusniaga.Negotiate terms of payment kan.

Mudahkan.

Memula tu pun aku cam tak caya gak, bayar je la tiap-tiap bulan but bila dah dapat barang terus jadi suka hilang rasa cuak tu tau. 

Rasanya memang nak beli lagilah 





3 comments :

boni kacak said...

wah..ni unik ni...ada jugak pinggan mangkuk bayar ansuran..hehehe

Eliss Mie said...

kat ofiz eliss ada yang kutu tupperware, kira mcm ansuran mudah jugak la kan :)

Dunia Wilma said...

Wah...Ini baru best...
Selalu baju2 jak yang kena jual online...
Nie pinggan mangkuk pun ada...
Nak p tengok la lepas nie...