Wednesday, November 14, 2012

COWAY Bidet Memang Selesa Digunakan

Hi Korang,

Ingat tak kisah aku pasang toilet elektrik last week. Hah, yang gambo sekeping tuh.

Actually aku di pilih oleh Real Women Real Voices untuk try out electric bidet dari Coway ni. Alah bukan lama pun sebulan je. Tak per kita cuba dulu ek.

baru tau datang dari Korea

Masa pi briefing tu kat Bangsar, first soalan yang aku tanya tak kena elektrik ke bila guna bidet ni.  James dan Mahira wakil dari Zenith Media cakap tak de lah semuanya dah di uji sebelum di pasang kat rumah kan. So rasa selamat sket.

tengok tak de ketuk2 pun

Then last week, wakil dari Coway pun datang umah untuk install menda alah jamban elektrik ni. Aku pasang kat guest punya toilet, so senang sket kalau sesiapa datang boleh lah aku kasi cuba. 

bahaya sungguh, demi Coway kan

cian dia kan

Memang tak paku-paku dinding dan ketuk-ketuk paip toilet pun. Just sambungkan wayar yang ditarik dari lampu toilet. Siap. 

Miss, u tekan ini button kalau mau air panas ye

Lepas tu dia kasi briefing cam ne nak guna bidet ni. Alah mudah lah, ikut je gambarajah dalam button kat tepi bidet tuh.

Itu je sekejap je dia buat.

U kasi sign sini ye miss

Masa yang di tunggu telah pun tiba..

Lepas je technician Coway tu balik, ktorg pun duk main-main dalam toilet ni. Tekan segala button untuk test sendiri. Then aku pun teruslah cuba.

dalam plastik lagi wokeh

Umaai.. macam toilet hotel siot

filter untuk jaga mutu kualiti air

Tak boleh di gambarkan keasyikkan nya. Rasa bersih je bila lepas menggunakannya dan yang penting jimat air.

Ok nanti citer lagi, yelah dapat pakai sebulan kan so haruslah guna sebaik mungkin.





11 comments :

pnsusu said...

eheee..tk sabar juga nk cuba ni k.lily

Princess Syazliyana said...

wowww mcm best je ...

luqman zakaria said...

wah!bestnye,,hari hari nak masuk toilet kalau camnih..haha!

Dilakochan said...

Mmg menarik. Mcm dkt japan n korea jenis mcm ni.. plus klw toilet awam, siap ada plastik. lepas guna alas plastik tu atomatik ditukar baru. Rasa bersih sgt...


Agak2 nk beli install kt rumaH ni berapa ribannn agknye ek sis?

Hazmin Hamudin said...

Lepas sebulan dorang datang ambik blk ke? Kih3... Tak best la macam tu.

boni kacak said...

bagus ni..boleh jimat air...

MOHD ISZHAR said...

Kalau minat nak pasang...bole la lawati blog saya http://cowayforall.blogspot.com..untuk toilet serendah rm25 sebulan termasuk servis dan pemasangan percuma....sila hubungi saya untuk keterangan lanjut...terima kasih

MOHD ISZHAR said...

Kalau minat nak pasang...bole la lawati blog saya http://cowayforall.blogspot.com..untuk toilet serendah rm25 sebulan termasuk servis dan pemasangan percuma....sila hubungi saya untuk keterangan lanjut...terima kasih

MOHD ISZHAR said...

Kalau minat nak pasang...bole la lawati blog saya http://cowayforall.blogspot.com..untuk toilet serendah rm25 sebulan termasuk servis dan pemasangan percuma....sila hubungi saya untuk keterangan lanjut...terima kasih

Anonymous said...

My partner and I stumbled over here coming from a different website and thought I may
as well check things out. I like what I see so now i am following
you. Look forward to looking into your web page repeatedly.


My blog ... SC Park Hotel

arba said...

wuhuuu macam toilet jepun!
memang besttt